Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 18:25
Čas čítania 1:41
Tímea Krauszová

Bývalý šéf NAKA si vraj z peňazí na ruku kúpil dva rodinné domy. Oba sú vo vlastníctve niekoho úplne iného

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Peter Hraško je momentálne hospitalizovaný s vážnymi psychickými problémami.

Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško je pre rozhodnutie sudcu vo väzbe, napriek tomu, že má podľa jeho právnika vážne zdravotné problémy. V jeho prípade prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry upozorňuje na nákup rodinných domov, ktoré vraj financoval z peňazí na ruku. Prokurátor ďalej dodal, že kriminálna činnosť „sa stala neoddeliteľnou súčasťou ich spôsobu života“ a vraj si ňou postupne zvyšovali životný štandard, píšu Aktuality.

Hraško kúpil dva domy, ktoré však nevlastní

V uznesení, ktorým sudca vzal Hraška do vyšetrovacej väzby, sa píše okrem iného aj o kúpe nehnuteľností. Konkrétne ide o dva rodinné domy, ktoré zaplatil prostredníctvom peňazí na ruku. Podľa sudcu Rastislava Stieranku „sú však vo vlastníctve úplne inej osoby, no napriek tomu v nich býva a žije s rodinou, čo dokumentuje aj zápisnica z domovej prehliadky.“  Bývalého šéfa NAKA zadržali v dome v Ivanke pri Dunaji. Oficiálnou majiteľkou je Nikola Kňuppová.

Domov
Zdieľať
Diskusia