Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 7:50
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Vypukla tam pandémia koronavírusu, ale teraz Wu-chan volá turistov, aby sa prišli mestom pokochať

NEWS CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Rovnako ako Černobyľ, aj čínske mesto Wu-chan sa možno stane obľúbenou destináciou temného turizmu.

Na konci roku 2019 prichádzali z čínskeho mesta Wu-chan alarmujúce správy, ktoré málokto bral vážne. Metropola s viac ako 11 miliónmi obyvateľov sa onedlho stala epicentrom pandémie koronavírusu, odkiaľ sa vírus rozšíril po celej Číne a nakoniec po svete. Zatiaľ čo Európa momentálne čelí intenzívnej druhej vlne pandémie, v meste, kde všetko vypuklo, sa život vrátil do starých koľají, upozorňuje Daily Mail.

Organizácia Wuhan Culture and Tourism Bureau preto vymyslela spôsob, ako mesto na vlne pandémie spropagovať a prilákať doň turistov, ktorých možno bude zaujímať, čo sa v Číne dialo, keď sme o koronavíruse v Európe takmer nechyrovali. V propagačnom videu zachytáva vysmiatych obyvateľov, propaguje nádhernú prírodu navôkol, ale aj architektonické skvosty ako mrakodrapy a mosty.

V posledných mesiacoch sa život vo Wu-chane zlepšil natoľko, že sa mladí ľudia postupne vracajú do nočných klubov a od takých obmedzení, aké zavádzajú európske vlády, tam teraz majú ďaleko. Vo videu s názvom „Stretnime sa vo Wu-chane“ organizácia potenciálnym návštevníkom vysvetľuje, že mesto sa nikdy neostýcha ukázať svetu svoju krásu.

„Tešíme sa na stretnutie s tebou vo Wu-chane,“ píše sa v príspevku na čínskej sociálnej sieti Weibo. Video chce prilákať nielen turistov z rôznych kútov Číny, ale aj medzinárodných návštevníkov, ktorí by sa do Wu-chanu mohli začať hromadne hrnúť, keď prejde najhoršie obdobie a vakcína pomôže vrátiť život do normálu.

Odporúčané
Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval 2. novembra 2020, 9:30

Nie je ničím nezvyčajným, ak sa pritom destinácie ako Wu-chan, kde vypukla strašidelná pandémia, v ktorej sa doteraz nakazilo viac ako 50 miliónov ľudí a 1,3 milióna z týchto pacientov zomrelo, transformujú na obľúbené miesta pre vyznávačov temného turizmu.

Dark tourism sa spája so smrťou, vraždami či katastrofami, a jednou z najpopulárnejších destinácií v tejto kategórii je napríklad Černobyľ. Odvážnejší ľudia však navštevujú aj miesta, kde boli odpálené atómové bomby, zakázané sovietske mestá vylúčené z máp, odkiaľ Sovieti ťažili urán či oblasť Fukušima v Japonsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia