Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2020, 9:30
Čas čítania 10:43
Adam Novosad

Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Wolfgang Přiklopil zbadal na predmestí Viedne malé dievčatko menom Natascha Kampusch, ktoré schmatol, hodil do dodávky a osem rokov väznil a znásilňoval len 15 kilometrov od slovenských hraníc.

Odjakživa sa mu smiali z toho, ako vyzerá. Vymyslel preto desivý plán, ako uniesť nedotknutú malú pannu a vychovať z nej dokonalú ženu, ktorá mu bude robiť spoločnosť do konca života.

Sám nečakal, že sa do tohto chorého plánu naozaj pustí, ale keď držal v rukách zmietajúce sa telíčko 10-ročného dievčatka na predmestí Viedne, v tej chvíli vedel, že zo situácie už nedokáže vycúvať. Hodil ju do bielej dodávky, presne ako z hororových príbehov o únosoch detí, a vybral sa smerom na Slovensko. Zastavil približne 15 kilometrov pred hranicami.

Odporúčané
Zosnoval genocídu, v ktorej zomrel 1 milión ľudí za 100 dní. Félicien Kabuga nechal v Rwande zabíjať obyvateľstvo ako šváby Zosnoval genocídu, v ktorej zomrel 1 milión ľudí za 100 dní. Félicien Kabuga nechal v Rwande zabíjať obyvateľstvo ako šváby 27. októbra 2020, 14:30

Wolfgang Přiklopil v ten deň slovenské hranice neprekročil, pretože býval v mestečku Strasshof an der Nordbahn, odkiaľ je to však ku nám len na skok.

Malé a nedotknuté dievčatko, také, aké si vtedy 36-ročný technik vysníval, sedelo v zadnej časti dodávky a čakalo, aký osud mu Přiklopil vymyslel. Obávalo sa, že zomrie, ale nemohlo vedieť, že najbližších osem rokov svojho života prežije v kobke pod garážou.

Malé dievčatko sa volalo Natascha Kampusch a dnes je z nej žena, ktorá sa postupom času osmeľovala rozprávať o svojom väznení v rakúskom dome až do detailov. Napísala knihy, pomáhala svoj desivý príbeh sfilmovať a napriek rokom väznenia, týrania a znásilňovania na Wolfgana Přiklopila tak celkom nezanevrela.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako Wolfgang Přiklopil túžil po nepoškrvnenej malej panne, ktorú môže zmeniť
  • Ako sa žalár, v ktorej Nataschu väznil, nachádzal len 15 kilometrov od Slovenska
  • Kedy sa rozhodol vymeniť krivý nos a komplexy za sexuálny bunker
  • Ako sa v byte Nataschinej matky objavili fotky jej nahej dcéry s rúžom a bičom
  • Kedy najlepší kamarát Přiklopila klamal policajtom a volával si s Nataschou
  • Ktorá svedkyňa tvrdila, že Přikopil neunášal Nataschu sám
  • Kedy ju únosca vyhodil len v nohavičkách a vyhladovanú pred dom
  • Koľko sa šíri konšpiračných teórií aj o tom, že jej matka randila s Přiklopilom
  • Ako Natascha zúfalo plakala, keď zistila, že Přikopil spáchal samovraždu
  • Prečo dnes Natascha vlastní dom, kde ju únoscu 8 rokov väznil

Uniesol nedotknutú 10-ročnú pannu a 8 rokov ju znásilňoval za hranicami Slovenska, lebo z nej chcel vymodelovať vysnívanú ženu
Zdroj: ORF

Vymodelovať si z nedotknutej panny ideálnu ženu

Wolfgang Přiklopil sa nikdy nevymykal z normálu. Od detstva sníval o tom, ako si jedného dňa nájde lásku svojho života, s ktorou prežije nádherné roky, ale ženy sa mu namiesto toho skôr vyhýbali.

Začali v ňom klíčiť komplexy, ktoré len podčiarkoval pocit, že za väčšinu problémov môže krivý nos. Viackrát zvažoval estetický zákrok, ale napokon ho vylúčil. „Wolfgang bol nešťastný odmalička, pretože sa doňho nikdy nezaľúbilo žiadne dievča,“ opisoval psychické rozpoloženie únoscu jeho najlepší kamarát Ernst Holzapfel, uvádza The Independent. Aj naňho padol tieň podozrenia.

Ušetrené peniaze ale Wolfgang radšej investoval do prerábky garáže vo svojom dome v Strasshofe, keď sa mu v hlave rysoval plán o tom, ako si vysnívanú nevestu vyrobí po zlom, keďže po dobrom sa mu to nepodarilo.

V dome, kde únosca býval, vybudoval jeho starý otec bombový úkryt, pretože sa za čias studenej vojny obával najhoršieho. Netušil, že zo základov úkrytu pod garážou vnuk spraví žalár, v ktorom uväzní 10-ročné dievčatko.

Natascha Kampusch rovnako nemala jednoduché detstvo. To jej síce nemalo žiadne prepojenie s motívmi, prečo si ju Přiklopil vybral ako svoju obeť, ale Kampusch žila s matkou aj otcom, ktorých vzťah prestal klapať. A tieto citlivo vybrané slová vôbec nereflektujú realitu Nataschinho detstva.

So svojimi rodičmi žila v mestskom byte na okraji Viedne, kde sa stretávala s ľuďmi z tej najnižšej sociálnej vrstvy. „V tom susedstve boli ľudia, ktorí boli alkoholici, niektorí mali mentálne poruchy. Radi rozprávali o konšpiračných teóriách. Zlyhali v živote,“ opisovala pre The Guardian samotná Kampusch svoje detstvo. O nič lepšie to nevyzeralo ani v jej vlastnom domove.

Odhalená maličká Natascha s rúžom a bičom

Malé dievčatko zvyklo často rozmýšľať o samovražde. Situácia doma sa vyvíjala tak katastroficky, že by ju možno smrť vykúpila, zamýšľala sa malá slečna zakaždým, keď ju rodičia zmlátili, vyfackali alebo dourážali. Nemala veľa kamarátov a svoj smútok zajedala jedlom. Vraj sa jej takéto myšlienky honili hlavou aj vo chvíľach, keď ju Wolfgang Přiklopil schmatol z ulice a vhodil do dodávky, uvádza The Guardian.

Za všetko hovorili fotografie, ktoré novinári zverejnili v čase, keď viac ako tisíc policajtov prehľadávalo ulice rakúskeho hlavného mesta v snahe dievčatko vypátrať.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90191 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa v byte Nataschinej matky objavili fotky jej nahej dcéry s rúžom a bičom
  • Kedy najlepší kamarát Přiklopila klamal policajtom a volával si s Nataschou
  • Ktorá svedkyňa tvrdila, že Přikopil neunášal Nataschu sám
  • Kedy ju únosca vyhodil len v nohavičkách a vyhladovanú pred dom
  • Koľko sa šíri konšpiračných teórií aj o tom, že jej matka randila s Přiklopilom
  • Ako Natascha zúfalo plakala, keď zistila, že Přikopil spáchal samovraždu
  • Prečo dnes Natascha vlastní dom, kde ju únoscu 8 rokov väznil
Domov
Zdieľať
Diskusia