Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2020, 15:10
Čas čítania 1:33
Viktor Kniš

Kaliňák sa stretol s N. Bödörom pred zadržaním, ponúkol mu právne služby. Nevylučuje ani stretnutie v pivnici Radošiná

NEWS NORBERT BÖDÖR ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Robert Kaliňák pre SME potvrdil, že sa stretol s nitrianskym podnikateľom, ktorý je obvinený zo zosnovania organizovanej skupiny s vrcholnými policajtmi.

V nedeľu Denník N informoval, že viacerí svedkovia v rámci Akcie Očistec vypovedajú, že na stretnutia s Norbertom Bödörom chodil aj bývalý minister vnútra a podpredseda Smeru Robert Kaliňák. Stretávať sa mali v Pivnici Radošiná, ktorá patrí nitrianskemu oligarchovi. 

Stretli sa, ale nevie, či v Pivnici Radošiná, na tajnej porade určite nie

Stretnutie v Pivnici Radošiná smerák Robert Kaliňák nevyvrátil ani v následnom rozhovore pre denník SME: „To je možné, neviem vám to vyvrátiť. Kľudne povedzme, že sme v Radošine boli, ale na žiadnej tajnej porade nie. Nemusím si to pamätať, pretože takých stretnutí, kde boli tie osoby, ktoré menujete, boli desiatky. Ale myslím si, že tam nebol práve najčastejšie pán Bödör," hovorí bývalý minister vnútra Robert Kaliňák pre denník SME v odpovedi na otázku o stretnutí s podnikateľom z Nitry.

„Povedať vám, kto tam bol a kto tam nebol, to vám neviem. Ja nevylučujem stretnutia s Norbertom Bödörom. Nezapieram ho, len vám vysvetľujem, že vám to neviem potvrdiť. Ale rozhodne nejaké tajné pracovné stretnutia, kde sa rozoberali nejaké kauzy, na takom som nebol,“ povedal Kaliňák.

Odporúčané
Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti Kradne sa všade, hovorí šéfka Európskej prokuratúry. Maroš Žilinka vraj paragrafom 363 škodí nezávislosti 26. apríla 2022, 12:30

Robert Kaliňák tiež povedal, že N. Bödöra v roku 2016 ani nepoznal a stretli sa osobne až tesne pred jeho zadržaním v prípade kauzy Dobytkár. „Zoznámil som sa s pánom Bödörom, aj som ho poznal v poslednej dobe, mali sme diskusiu, či mu v nejakej miere môžem poskytnúť právne služby,“ povedal Kaliňák s tým, že to bolo „v poslednej dobe.“

Akcia Očistec

Norbert Bödör je aktuálne obvinený zo zosnovania zločineckej skupiny spoločne s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a ďalšími šéfmi NAKA – Petrom Hraškom, Róbertom Krajmerom aj Bernardom Slobodníkom. Okrem posledného menovaného sú všetci aj väzobne stíhaní. Zároveň zobral súd do väzby aj ďalších policajtov, ktorí sa mali podieľať na korupčných trestných činoch a mali pri tom zneužívať právomoc verejného činiteľa. 

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

„Tibor Gašpar má stále moju dôveru. Názor by som zmenil len po právoplatnom rozsudku a aj to iba vtedy, ak by bol ten rozsudok kvalitný. Pritom už tento začiatok konania považujem za nezákonný,“ povedal Kaliňák v TA3 krátko po zadržaní bývalého šéfa policajtov s tým, že ak by ho niekto zo zadržaných požiadal o pomoc ako advokáta, neodmietol by.

Podľa prokurátora vyšetrovanie v rámci akcie Očistec naďalej pokračuje. „Okruh podozrivých osôb ešte nie je uzavretý, postupujeme len na základe získaných dôkazov, s čím sa stotožnil aj sudca,“ povedal prokurátor Ondrej Repa po včerajšom rozhodovaní Špecializovaného trestného súdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia