Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 10:52
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Plávajúca guľa v Singapure je prvým Apple obchodom na vode. Futuristická stavba je ako vystrihnutá z Westworldu

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Technologický gigant nechce byť svojej povesti nič dlžný a v Singapure ohuruje plávajúcim obchodom.

Apple to spravil znova: prekvapil novým obchodom v Singapure, ktorý sa ako vôbec prvý na svete vznáša na vode, informuje The Verge. Už v minulosti ohúrili dizajnom svojich produktov, ale aj predajných priestorov, napríklad v Thajsku. Tentokrát však siahli po futuristickom dizajne, ktorý je ako vystrihnutý zo sci-fi seriálu Westworld.

Odporúčané
BMW láka na novú M4-ku. Ponúkne manuál aj automat, 510-koňové Competiton dostane revolučný M xDrive BMW láka na novú M4-ku. Ponúkne manuál aj automat, 510-koňové Competiton dostane revolučný M xDrive 24. augusta 2020, 21:34

Prvý obchod, ktorý pláva

Obrovská žiarivá guľa na vode v luxusnom prístavnom rezorte v Singapure je vôbec prvým plávajúcim obchodom spoločnosti Apple. Nový Apple store sa nachádza v rezorte Marina Bay Sands a na prvý pohľad vyzerá ako zvláštne UFO alebo možno budova divadla či galérie z blízkej budúcnosti.

Unikátny dizajn navyše zapadne aj do svetoznámej panorámy Singapuru. Budova však naozaj ožíva večer, vďaka svojmu osvetleniu láka pohľady okoloidúcich a je nemožné nevšimnúť si ju.

O tom, ako to vyzerá vnútri, zatiaľ nie je veľa informácií. Je to v poradí už 512. jabĺčkový obchod na svete a otvoriť by ho mali už čoskoro. Podľa portálu 9to5Mac, ktorý obchod nazýva lampášom na vode, budova počas dňa pôsobí ako zrkadlo. Odráža panorámu mesta a jemné pohyby vody. V noci guľa vyžaruje príjemné teplé svetlo, ktoré pripomína lampáše počas jesenného festivalo v Singapure.

Domov
Zdieľať
Diskusia