Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Štvrtok 29. 10. 2020 meniny má Klára

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastro - Prevádzky
2
Timea Krauszová
6. september 2020, 13:39
Čas čítania: 7:44
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

5 bratislavských táckarní: V ktorej sme sa najedli dosýta a kde sme si vychutnali tekutý zemiakový prívarok bez chuti?

Týždeň sme sa stravovali výlučne v jedálňach. Prečítaj si, ako to dopadlo.

Timea Krauszová
6. september 2020, 13:39
Čas čítania: 7:44
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
2
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Ako si spomínaš na školské jedálne? V dobrom alebo v zlom? Je celkom možné, že pre teba nemám dobrú správu: mnohí ľudia sa v jedálňach stravujú aj po skončení štúdia. Takzvané táckarne sú rýchle a zvyčajne aj lacné, v našom hlavnom meste ich je habadej. Dá sa v nich plnohodnotne a chutne najesť? Práve to som si overovala v priebehu jedného pracovného týždňa.

 

 

Obedovala som výhradne len v táckarňach, aby som ti priniesla prehľad toho, čo v Bratislave zoženieš, ako to (ne)chutí a koľko za také obedy zaplatíš. Päť rôznych obedov v piatich rôznych prevádzkach som napokon zoradila podľa počtu bodov, ktoré si u mňa získali.

 

Hodnotili sme štyri rôzne kritériá, pričom za každé z nich mohla jedáleň dostať maximálne 10 bodov. Kritériá boli nasledovné:
1. priestor
2. chuť a vzhľad jedla
3. rýchlosť a obsluha
4. cena

 

Každý deň som si dala kompletné menu: polievku, druhý chod aj nápoj. K jedlu som si vždy vzala aj prílohu, no vyberala som len tie, ktoré museli v jedálni v daný deň pripraviť, napríklad uhorkový šalát namiesto nakladaných uhoriek.

 

Je dôležité dodať, že môj priemerný kalorický príjem je nízky: 1500 až 1600 kcal. Väčšinou som teda jedlá nedokončila, pretože pre mňa boli porcie priveľké. Okrem môjho hodnotenia v článku nájdeš aj menu jednotlivých prevádzok v daný deň, no nezabudni, že ponuka sa denne mení.

 

Nie je to po prvýkrát, čo som sa odhodlala vrátiť sa do jedální. Pred necelým rokom som ochutnala nemocničné jedlo na západe Slovenska a zisťovala som, prečo ho pripravujú tak, že zvyčajne skončia odfotené na sociálnych sieťach s nepekným komentárom. Prečítaj si, čo mi povedali ľudia, ktorí v nemocniciach zostavujú jedálničky.

 

 

V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko stojí obed v samoobslužných jedálňach v Bratislave
  • Či sa z porcií dalo poriadne najesť
  • Kde bol najmilší personál
  • Kde chutil obed najlepšie
  • V ktorej prevádzke ti natuchne oblečenie a budeš z nej odchádzať s jedálenskou arómou

5. U Orbána

Jedáleň U Orbána sa nachádza na Malom trhu, v blízkosti bizniscentier v mestskej časti Nivy. Hoci som na obed prišla krátko po dvanástej, jedáleň nebola preplnená. Obedovali tam muži aj ženy v rôznom veku, jeden zákazník dokonca hovoril len po anglicky a pravdepodobne pracoval v blízkych bizniscentrách.

 

Čo ma hneď pri vstupe prekvapilo, bola absencia stoličiek: obedovať sa u Orbána dá len „na stojáka“. Má to však svoju výhodu, pretože sa tu vieš najesť rýchlo a zároveň nehrozí, že tvoje oblečenie „natuchne“ a celé poobedie budeš voňať ako školská kuchárka.

 

Typické jedálenské kachličky na stenách by mohli niektorým pripomenúť starú traumu, no veselý personál ti pravdepodobne vykúzli úsmev na perách. 

 

Jedáleň u Orbána na Malom trhu.
Jedáleň u Orbána na Malom trhu.Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Na výber som mala medzi hráškovou a držkovou polievkou. Dala som si hráškovú, ktorá bola klasickou jedálenskou polievkou so zeleninou a krupicovými haluškami.

Článok môžeš dočítať len s aktívnym REFRESHER+
Kedykoľvek ho jednoducho zrušíš
Už od 1.99 € mesačne
VIAC O PREDPLATNOM

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako chutil obed v jedálni U Orbana, a prečo sme mu strhli body za cenu
  • Ktorá prevádzka mala najlacnejší obed a či nám aj chutil
  • Kde (ne)nosili zamestnanci rúška
  • V ktorých jedálňach sa nedá platiť kartou
  • Kde bol personál taký milý, že sme im odpustili aj nepríjemný zápach

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher / Tímea Krauszová Tagy: bratislava, reštaurácia, jedáleň, táckareň
Ohodnoť článok
5
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.