Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 12:12
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Igor Matovič naznačuje, že Robert Fico je alkoholikom: Aktuálne vyznanie zlodeja, čo rozkradol polovicu republiky

NEWS IGOR MATOVIČ ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Premiér venoval svoj ranný status šéfovi Smeru. Zverejnil jeho citát a okomentoval ho svojsky aj s hashtagom.

Robert Fico v úvode aktuálneho týždňa na tlačovej konferencii k odvolávaniu Borisa Kollára z parlamentu za zmluvy medzi Fun Rádiom a Tiposom povedal, že patrí medzi politikov, ktorí za sebou nemajú žiadne úplatkárske kauzy. 

„Ja som nikdy nebol podozrivý zo žiadnej ekonomickej trestnej činnosti. Ani som nikdy nebol zo žiadnej ekonomickej trestnej činnosti ako predseda vlády vyšetrovaný, ani vypočúvaný. Nikdy. Opakujem ešte raz, nikdy,“ povedal Robert Fico v pondelok.

Týchto slov sa rýchlo chytili médiá, ktoré pripomenuli notoricky známe kauzy ako Gorila alebo Hlas podobný Ficovi a získavanie peňazí „vlastnou hlavou,“ ale aj českú korupčnú kauzu Pandur. Tá sa týkala nákupu obrnených vozidiel z roku 2007. Nehovoriac o všetkých podozreniach, ktoré sa počas troch vlád Smeru spájajú so stranou Roberta Fica a jej predstaviteľmi. V tomto prípade je však veľmi ťažko dokázateľné, o čom mohol a nemohol vedieť. 

Odporúčané
Predseda Výboru pre uvádzanie výrokov Matoviča na pravú mieru: Premiérovi by niekto fakt mal kúpiť lepšie topánky Predseda Výboru pre uvádzanie výrokov Matoviča na pravú mieru: Premiérovi by niekto fakt mal kúpiť lepšie topánky 12. augusta 2020, 11:42

Z týchto slov Roberta Fica si teraz uťahuje aj premiér Igor Matovič vo svojom pravidelnom rannom statuse. Už tradične zvolil skôr útočný tón v snahe poukázať na absurdnosť slov svojho politického súpera. „Aktuálne vyznanie zlodeja, čo rozkradol pol republiky,“ okomentoval pondelkový Ficov status predseda vlády a líder hnutia OĽaNO. 

Pravdepodobne v snahe ešte silnejšie opísať nezmyselnosť výroku doplnil Igor Matovič aj hashtag „#AlkoholMetlaĽudstva,“ čím chcel podľa všetkého pripomenúť čoraz častejšie podozrenia zo všetkých strán, ktoré sa týkajú jednej z údajných záľub expremiéra Fica.

Dokazovať to majú napríklad niektoré zábery a spôsob vyjadrovania v parlamente počas schôdz Národnej rady, ale aj správy v šifrovanej komunikácii Mariana Kočnera a „off-record“ informácie novinárov.

„Furt nemám info, či RF navštívil toho fúzatého zj..ba,“ písal Kočner Bašternákovi v Threeme. „Ja mám info, že v piatok sa veľmi na…al s Dankom, tak asi nebol,“ odpísal mu Bašternák. Týmto spôsobom opisujú ako predseda parlamentu a bývalý premiér spoločne pili alkohol.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia