Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2020, 12:04
Čas čítania 1:01
Adam Novosad

Lety do Egypta či Turecka zrejme čoskoro obnovíme. Zbytočne však necestujte do Španielska či na Maltu, varuje ministerstvo

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Odporúčanie reflektuje zmeny v cestovateľskom semafore.

Minulý týždeň zasadalo konzílium epidemiológov. Odborníci mali za úlohu zanalyzovať súčasné šírenie koronavírusu v Európe a rozhodnúť, či by Slovensko malo prehodnotiť svoj cestovateľský semafor. Reč nebola o pridávaní nových krajín, ale ľudia skôr mali obavy, či zo semafora niektoré štáty nevypadnú.

Rozhodnutie napokon vyznelo prekvapivo. Až do 1. septembra nás žiadne prehodnocovanie menej rizikových krajín nečaká, ale aj na základe odporúčania ministerstva zahraničných vecí sa Slovensko začalo na mapu Európy pozerať regionálnym princípom.

Na základe tohto princípu už boli vytipované regióny, kde sa epidemiologická situácia zhoršila, a ministerstvo rovno vydalo odporúčanie zvážiť nevyhnutnosť cestovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia