Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 15:14
Čas čítania 0:48
Matej Krajčovič

Jozef Majský už sedí v predbežnej väzbe. Jeho zdravotný stav nie je dobrý, súd rozhodne o vydaní na Slovensko

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prípad sa ťahá už od roku 2002, kedy Majský podviedol klientov Horizontu a BMG Invest.

Jozef Majský, ktorého len pred týždňom Najvyšší súd Slovenskej republiky definitívne odsúdil na 9 rokov nepodmienečne za podvod s nebankovými spoločnosťami Horizont Slovakia a BMG Invest ešte z roku 2002, už sedí v predbežnej väzbe, informuje SME

Rozhodol o tom Mestský súd v Prahe. Hoci podnikateľ voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, tá nemá odkladný účinok a za mrežami si posedí minimálne do potvrdenia tohto rozhodnutia, ktoré sa vo všeobecnosti očakáva do 60 dní. 

Majský je totiž podľa všetkého v zlom zdravotnom stave, pojednávanie k jeho veci viackrát prerušovali aj Slovenské súdy. 

Odporúčané
Podnikateľ Jozef Majský napokon nepôjde do väzby. Rozhodol o tom český súd Podnikateľ Jozef Majský napokon nepôjde do väzby. Rozhodol o tom český súd 21. júna 2020, 8:11


U nás už právoplatne odsúdeného Majského našla polícia v pražskej psychiatrickej nemocnici, kde ho nakoniec zadržali a previezli na spomenutý Mestský súd. 

České úrady teraz budú rozhodovať o tom, či si trest odsedí u našich susedov, alebo ho vydajú na Slovensko. Majský je totiž občanom Českej republiky. Nie je jasné, ako rozhodnutie ovplyvní jeho zdravie. Policajti ho totiž zadržali až po vyše 24 hodinách od jeho vypátrania, pôvodne totiž prevoz jeho zdravotný stav neumožňoval. 

Denník SME videl fotografie, na ktorých podľa redaktorov „sedí na posteli, má sklonenú hlavu, strapaté vlasy a je zjavne schudnutý.“  Poskytol im ich Majského syn, no nesúhlasil s ich zverejnením. Samotný Majský však novinárom zo SME zdvihol telefón. Markíza ukázala aktuálne video zo súdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia