Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2020, 20:09
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Sleduj naživo astronautov, ktorí sa vracajú s loďou SpaceX. Pristávať budú v Mexickom zálive

TECH
Uložiť Uložené

Pristátie je naplánované približne na deviatu hodinu večer nášho času.

Americkí astronauti, ktorí sa zúčastnili prvého komerčného letu na kozmickej lodi  Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX, sa vracajú na Zem. Pristátie je naplánované na približne 20:48 nášho času a celú akciu je možné sledovať aj online vďaka streamu od spoločnosti NASA.

Záverečná časť skúšobného letu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu je považovaná za najnáročnejšiu skúšku, ak sa však podarí úspešne. SpaceX má v pláne prepravovať ľudí do vesmíru častejšie. 

Robert Behnken a Douglas Hurley vyleteli na druhý pokus do vesmíru v máji tohto roku. Dvojica astronautov bude pristávať vo vodách Mexického zálivu neďaleko Floridy za pomoci špeciálnych padákov. Po 45 rokoch pôjde o prvé pristátie na vode, naposledy takto pristávala posádka lode Apollo, informuje CNN

Odporúčané
Erik Kaliňák: Myslím, že aj v mojom ročníku sú nejaké práce, ktoré by mohli byť považované za plagiát (Rozhovor) Erik Kaliňák: Myslím, že aj v mojom ročníku sú nejaké práce, ktoré by mohli byť považované za plagiát (Rozhovor) 2. augusta 2020, 13:56

Návrat lode Crew Dragon sprevádzajú náročné technické manévre, vstup do atmosféry spôsobí až 6-minútový výpadok komunikácie. Pristátie zároveň mierne skomplikuje aj silná búrka, ktorá sa blíži k Floride. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia