Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2020, 9:08
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Dokončenie diaľnice z Bratislavy do Košíc sa opäť posúva. Nový termín splníme len za ideálnych podmienok

NEWS BRATISLAVA KOŠICE
Uložiť Uložené

Nová vláda posunula na základe analýz možné dokončenie celej diaľnice z Bratislavy do Košíc na rok 2030.

Diaľnica, ktoré prepojí Bratislavu s Košicami, bude hotová najskôr v roku 2030. Potvrdil to štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť, ktorý tak aktualizoval slová šéfa rezortu Doležala z mája tohto roku.

Už 13 vlád na Slovensku sa snaží prepojiť dve najväčšie slovenské mestá rýchlostnou cestou, aj podľa aktuálnych analýz to však bude možné do desiatich rokov len v ideálnom prípade, ak by sme začali hneď, informujú Autoviny.

Nová vláda už robila rozsiahlé analýzy a prehodnocovala všetky riziká, vonkajšie vplyvy a faktory. Cenu za dokončenie odhadujú na približne jednu miliardu eur. Vzhľadom na to, že Európska únia v súčasnosti oveľa viac investuje do zelených stavieb, Slovensko bude musieť hľadať iné formy financovania, napríklad PPP projekty. 

Odporúčané
Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky 23. júla 2020, 10:00

Ako najproblémovejší úsek sa javí spojenie medzi Turanmi a Hubovou, ktorý má po súčasných cestách dĺžku 17,6 km. Rozostavaný úsek zastavili v minulosti zosuvy pôdy, zatiaľ však stále ministerstvo dopravy nemá jasno v tom, či bude lepšie ísť hornou trasou, alebo spodnou s dvoma tunelmi. Celkovo by mala mať diaľnica D1 512 kilometrov, zatiaľ však chýba ešte štvrtina celej trasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia