Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 13:25
Čas čítania 4:16
Peter Hlavička

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.
Zdroj: @sub_lutho/Twitter
MÓDA
Uložiť Uložené

Z bucket klobúkov je ďalší módny doplnok, za ktorý by sme sa pred pár rokmi hanbili, no dnes sa bez neho neobídeš

Nevedel si si predstaviť ľadvinku ako súčasť pouličnej módy? Je tu ďalší hit, tzv. bucket klobúk. Ak ti je anglický výraz „bucket“ teda „kýbeľ“ v spojení s módnymi doplnkami cudzí, nemusíš sa trápiť. Podobné klobúky totiž väčšina z nás nosila ešte v škôlke, no s prvým náznakom puberty sme ich okamžite vymenili za šiltovky s ohnutým alebo rovným šiltom. 

Väčšiu časť uplynulej dekády strávili tieto klobúky prevažne na hlavách rybárov, no dvere do sveta módy sú im už dávno otvorené dokorán. Tým pádom je najvyšší čas zoznámiť sa so všetkými možnými verziami a materiálovými úpravami, ktoré sa oplatí skúsiť počas leta 2020.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Aké rozdiely sú medzi bucket klobúkmi
  • Ktoré trendy sa oplatí poznať
  • Aké najzaujímavejšie kúsky sa dajú aktuálne kúpiť
  • Ako vybrať správnu veľkosť klobúku

Tech rybár

Aj keď máš vo svojom okolí ľudí s otvorenou mysľou, ktorí sledujú módne dianie v zahraničí, pri nosení bucket klobúkov sa od nich určite nevyhneš poznámkam typu: "Vyzeráš ako rybár." alebo "Máš na hlave kýbeľ.". Obe z nich sú totiž úplne opodstatnené, pretože rybári naozaj nosia tento druh klobúkov.

Nie je však bucket klobúk ako bucket klobúk a tie, ktoré si naozaj zaslúžia prívlastok rybárske, sú o niečo funkčnejšie. Väčšinou sú totiž vyrobené z nepremokavého nylónu či polyesteru,  majú sťahovaciu šnúrku po obvode a zároveň aj šnúrku pod bradou, vďaka ktorej ti klobúk neodletí, keď na rybárskom člne pridáš plyn. Okrem toho majú ventilačné dierky podobné tým na vnútornej strane tenisiek Converse. Ako bonus mávajú občas aj malú kapsičku na zips alebo gombík. 

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.
Zdroj: SSENSE

Kúpiť podobný klobúk nie je vôbec problém a vystačíš si aj s obmedzeným rozpočtom. V ponuke ho totiž nájdeš aj u bežných značiek ako Jordan za 30€ alebo u ikony outdoor oblečenia , The North Face za 29€.

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.
Zdroj: Urban Outfitters
 


Denim patchwork

Rybárske bucket klobúky vynikajú najmä svojou funkčnosťou, no väčšine z nás ide skôr o vzhľad. Klobúky pozošívané z odlišných odtieňov denimu so surovými lemami a rôznymi nášivkami alebo výšivkami sú tak jednou z vizuálne najzaujímavejších záležitostí posledných mesiacov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ev Bravado (@murderbravado) on

Za ich popularitou stojí pochopiteľne jeden z najuznávanejších tvorcov custom denim kúskov, Murder Bravado, ktorý je v úzkom spojení s Virgilom Ablohom. Dostať sa k originálnemu kúsku z jeho vlastných rúk je ale takmer nemožné. Na podobnej, aj keď nie úplne rovnakej vlne sa však počas uplynulej sezóny jar/leto 2020 zviezla okrem iných aj značka Supreme.

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.
Zdroj: Supreme

Tá priniesla v posledných mesiacoch hneď dve vyhotovenia denim bucket klobúkov, ktoré síce nie sú tak prepracované ako kúsky od Murdera, ale určite si zaslúžia tvoju pozornosť. Počas dvoch nezávislých dropov sa totiž vypredali behom pár sekúnd a ich hodnota sa okamžite zdvojnásobila. Dnes ich tak kúpiš u resellerov alebo na dobre známej resell platforme StockX za zhruba 100€

Zabudni na šiltovky. Leto 2020 patrí bucket klobúkom.
Zdroj: Supreme
Odporúčané
Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších 2. júla 2020, 15:45
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86814 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vybrať správnu veľkosť bucket klobúku
  • Aký význam majú tieto klobúky pre luxusné značky
  • Aké tajomstvá skrýva značka Kangol
  • Čomu by si sa mal pri výbere bucket klobúku vyhnúť
Domov
Zdieľať
Diskusia