Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2020, 15:45
Čas čítania 6:26
Peter Hlavička

Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších

Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších
MÓDA DALYB EGO KALI RYTMUS SEPAR
Uložiť Uložené

Ich rozpočet je takmer neobmedzený, no aj ten najtrendovejší módny kúsok sa dá dogabať zlým stylingom.

Od popových spevákov nikto drahé outfity nečaká, no pri raperoch sa luxusné oblečenie priam pýta. V ich texty býva často zakomponovaný tzv. „brand dropping“, teda spomínanie luxusných značiek oblečenia, výrobcov áut, šperkov, tenisiek a pod.

So svojimi šatníkmi by sa v dnešnej dobe nestratili umelci z domácej rapovej scény ani v zahraničí, no v očiach mnohých Slovákov sú ich módne kreácie len zhlukom predražených kúskov oblečenia, skombinovaných bez štipky vkusu. 

Odporúčané
Najhoršie módne trendy uplynulého desaťročia. Tepláky v ponožkách, véčkový výstrih a oplechované šiltovky Najhoršie módne trendy uplynulého desaťročia. Tepláky v ponožkách, véčkový výstrih a oplechované šiltovky 15. januára 2020, 9:06

Tentokrát sme sa tak rozhodli vyriešiť starú dilemu o tom, či sú slovenskí raperi len vešiakmi pre luxusné handry alebo naozaj vedia, čo si na seba dať. Na pomoc sme si zavolali profesionálnu slovenskú stylistku Miroslavu Danielovú, ktorá pracuje ako módna redaktora a stylistka pre časopisy Eva, Emma, Madam Eva a okrem toho spolupracuje aj pri tvorbe relácie TopStar pre televíziu Joj. Miroslava pre nás tentokrát ohodnotila celkový štýl Rytmusa, Separa, Dalyba, Ega a Kaliho. K jej hodnoteniam sme pridali aj spoločný názor z redakcie Refreshera.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Čo by mali zo svojich šatníkov vyradiť slovenskí raperi.
  • Ako sa vyvíjal ich štýl počas uplynulých rokov.
  • Aký názor má stylistka na Rytmusovu teplákovú fázu alebo Egove techwearové outfity

Rytmus

Diamantový čávo, trendsetter a v prvom rade jeden z najväčších priekopníkov rapovej módy na našom území toho už počas svojej kariéry ukázal viac než dosť. Okolo roku 2010 prešiel jeho šatník hotovou renesanciou a svojimi outfitmi Rytmus doslova diktoval tempo doby.

Na jeho ikonické momenty vo vybíjaných kúskoch od značky Louboutin, okuliaroch a šatkách Louis Vuitton alebo teniskách Nike Air Yeezy 2 už však dnes mnohí zabudli. Žezlo trendsettera očividne Rytmus prenechal mladším kolegom a v posledných rokoch ho tak vidíme najčastejšie v teplákoch a mikinách, ktorými z hľadiska módy veľa vody nenamúti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @rytmusking on

Patrika vídame najčastejšie v luxusných teplákovkách a myslím, že to je štýl, ktorý mu aj pristane. Sila jeho osobnosti unesie minimalistický monochrom s logom luxusnej značky, ale aj divoký print. V tejto polohe je pre mňa uveriteľný. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @rytmusking on

Rytmus však občas experimentuje aj s elegantnejšími kúskami. Klasický baloniak Burberry je teoreticky dobrá voľba, no v kombinácii s džínsami mi nehrá správne. Ležérne nohavice tón v tóne by boli možno lepšou voľbou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Sobota 13:00 videoklip INSTAGRAM @egoemo directed by @gogomantv

A post shared by @ rytmusking on

Husárske sako je tiež originálnym kúskom, len v kombinácii s camo nohavicami je toho army štýlu už trocha veľa. Ak by som to zhrnula, v luxusnom alebo oldschoolovom gangsta štýle mi príde ako doma, experimenty sú pre mňa v jeho prípade nedotiahnuté.

Názor redakcie:
Rytmus by pomoc určite potreboval, no nemusí to byť priamo záležitosť pre stylistu. O pouličnej móde toho totiž vie sám viac než dosť a kategória formálneho oblečenia ho očividne netrápi.

Aj v roku 2020 má na domácej módnej scéne silné slovo, ale svoj status si v očiach mnohých fanúšikov drží už len vďaka outfitom z minulosti. Teplákmi a mikinami od luxusných značiek v spojení s populárnymi modelmi tenisiek síce nič nepokazí, a tento vzhľad je preňho aj prirodzený, no od legendárneho kráľa popu jednoducho čakáme niečo viac. 

Separ

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85248 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý zo slovenských raperov by si na seba mohol navliecť aj odpadkové vrece a vyzeral by podľa stylistky dobre
  • Ako je na tom so štýlom Separ
  • Na čom by mal zapracovať Ego?
  • Čo by mal zo svojho šatníka okamžite vyradiť Kali

Domov
Zdieľať
Diskusia