Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020, 10:04
Čas čítania 0:38
Matej Krajčovič

Úplne nahá žena vytlačila policajné jednotky z ulice. Demonštranti v USA to vyhlasujú za jej víťazstvo

NEWS GEORGE FLOYD USA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Polícia proti žene nijako nezakročila, v predchádzajúcich týždňoch pritom voči protestom zasahovala mimoriadne tvrdo.

Policajti v americkom Portlande museli riešiť bizarný incident, informuje RT.com. Pred dôstojníkov si totiž sadla úplne nahá žena, ktorá uprostred ulice začala cvičiť jogu. Išlo zrejme o formu protestu proti zákrokom na demonštrantov sympatizujúcich s hnutím #BlackLivesMatter.

Polícia voči nej prakticky nijako nezakročila, výnimkou bolo pár výstrelov guľočok so slzným plynom z veľkej diaľky. Aj pred tými však ženu chránil neznámy muž s ochranným štítom. 

Ostatní demonštranti tak mali dostatok času ženu zachytiť na video a jej protest zdieľať na sociálnych sieťach. 

Polícia dokonca neskôr celé miesto opustila, čo protestujúci označili za jej „víťazstvo“. Protesty v Portlande pokračujú už 50 dní. 

Odporúčané
Will Smith: Policajti mi rasisticky nadávali viac ako 10-krát. Biele deti sa z policajtov tešili, mne šialene búšilo srdce Will Smith: Policajti mi rasisticky nadávali viac ako 10-krát. Biele deti sa z policajtov tešili, mne šialene búšilo srdce 9. júla 2020, 14:21

Dôstojníci možno nezakročili aj preto, že práve pár hodín pred incidentom zažaloval generálny prokurátor štátu Oregon viacero silových složiek vrátane Ministerstva národnej bezpečnosti za to, že jej príslušníci mali demonštrantov zatýkať aj bez reálneho právneho dôvodu

Domov
Zdieľať
Diskusia