Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2020, 15:46
Čas čítania 2:05
Viktor Kniš

Norberta Bödöra poslal Najvyšší súd do väzby

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

O osude nitrianskeho podnikateľa dnes rozhodoval Najvyšší súd po tom, čo ho sudca Špecializovaného trestného súdu neposlal do väzby.

Po tom, čo sudca Michal Truban rozhodol, že Norberta Bödöra nevezme do väzby, sa prokurátor odvolal na Navyšší súd. Dnes na verejnom zasadnutí Najvyšší súd nepotvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu a nitriansky podnikateľ tak ide do väzby.

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Obvinený je z legalizácie príjmu z trestnej činnosti v kauze Dobytkár. Celá kauza sa týka prerozdeľovania dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry za provízie, ktoré mohli podľa zistení vyšetrovateľov dokopy prekročiť výšku 10 miliónov eur. O Bödörovej väzbe rozhodoval senát v zložení Martin Bargel, Jana Serbová a Ivetta Macejková.

Súd sa pri rozhodovaní o väzbe pre Bodora oprel o výpovede dvoch iných zadržaných v kauze Dobytkár. „Títo dvaja obvinení rozkryli a objasnili taký monštrózny prípad korupcie na Slovensku, ktorý v dejinách našej samostatnosti nemá obdoby,“ povedal predseda senátu Martin Bargela. „Bol to megastroj korupcie a prania špinavých peňazí. Niečo neuveriteľné a neskutočné.“

Norberta Bödöra poslal Najvyšší súd do väzby
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Čo tvrdil Bödör?

Norbert Bödör podľa Denníka N pred sudcom povedal, že nerozumie, prečo je s celou vecou spájaný. Spomínaný predaj firmy Bokran za 16 miliónov eur Petrovi Kubovi podľa oligarchu z Nitry preverovala Národná jednotka finančnej polície. „Keď všet­ky pod­kla­dy pred­lo­ži­li, ne­ma­li žiad­nu spät­nú väz­bu, že by tam bol ne­ja­ký prob­lém,“ vyhlásil Bödör.

Domov
Zdieľať
Diskusia