Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2020, 13:06
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Vedúci diplomovky Borisa Kollára si myslí, že práca je v poriadku: Strany nie sú odkopírované, tvrdí

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Kollárov školiteľ Jozef Minďaš bráni diplomovú prácu, ktorá je podľa neho v poriadku. Pochybná škola v Skalici vraj pokračuje vo svojej činnosti.

Obvinenia z plagiátorstva predsedu parlamentu Borisa Kollára sú témou číslo jedna v politike počas posledných dní. Igor Matovič ho na odchod z pozície ústavného činiteľa nevyzval, nespravili tak ani ďalší členovia koalície okrem ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Boris Kollár mal zatiaľ k údajne skopírovanej diplomovke len tlačovku, na ktorej chcel vyvratiť tvrdenie o tom, že by skopíroval viac ako polovicu.

Kollár argumenguje, že zhoda bola „len“ asi 25 %. Pravdou však zostáva, že sa odvoláva na register, ktorý neporovnáva jeho prácu s odbornými textami na internete, len s prácami ostatných. 

Odporúčané
Boris Kollár má vraj ďalšie dieťa. Pomohol mi aj s kúpou auta za 100-tisíc, tvrdí mamička Boris Kollár má vraj ďalšie dieťa. Pomohol mi aj s kúpou auta za 100-tisíc, tvrdí mamička 25. júna 2020, 10:37

Školiteľ Minďaš: Slová diplomovky nie sú odkopírované

Médiám sa v posledných dňoch nepodarilo so školiteľom Jozefom Mindasom spojiť, TV Markíza informovala o tom, že mal vypnutý telefón a nezastihli ho ani priamov sídle súkromnej vysokej školy, ktorú spájajú aj s finančníkom Ivanom Kmotríkom. 

Telefonicky sa podarilo so školiteľom Kollárovej, ale aj Krištúfkovej práce spojiť portálu Aktuality.sk

Predseda parlamentu podľa dostupných informácií pravdepodobne skopíroval z publikácie aj takmer celý úvod a záver diplomovej práce.  Použil tiež doslovné prepisy textov rôznych regionálnych turistických webov a existuje aj podozrenie, že si nevypracoval ani vlastnú časť. 

„Percento zhody nie je až také určujúce. Podstatné je, či je v zhode s použitou literatúrou. Školiteľ poskytuje diplomantovi materiály, vypracúva posudok. Je na vzťahu medzi školiteľom a študentom, či sa použijú nejaké materiály a školiteľ s tým súhlasí,“ povedal pre Aktuality.sk Minďaš.

Zároveň dodal, že konkrétne v Kollárovej práci nevidí žiadny problém. „ (Slová) nie sú odkopírované. Nepamätám sa, ako to hodnotil oponent. S obhajobou nebol problém. Podstatné je stanovisko štátnicovej komisie.“

Domov
Zdieľať
Diskusia