Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2020, 11:04
Čas čítania 1:31
Tina Hamarova

Aktualizované: Ivan Kočner odmietol na súde vypovedať. Na brata Mariana sa nechcel ani pozrieť

NEWS MARIAN KOČNER VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Pokračuje štrnásty deň hlavného pojednávania k vražde Jána Kucia a Martiny Kušnírovej. Na pojednávanie prišla aj Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó.

Ivan Kočner, brat obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera odmietol pred súdom vypovedať: „Poučeniu som porozumel. Som v blízkom súrodeneckom vzťahu s obžalovaným a chcel by som využiť právo nevypovedať,“ povedal.

Súd tak prečíta jeho výpoveď z prípravného konania, kde zaznie aj to, ako mu brat Marian naznačoval na rodinnej oslave likvidáciu novinára. „V istej situácii, keď som hovoril o nie štandardných novinárskych postupoch, v tej situácii Marian povedal, že jedného novinára treba dať dolu a potom ešte jedného a bude pokoj,“ cituje výpoveď Denník N.

Ivan Kočner prichádza na súd v Pezinku.
Ivan Kočner prichádza na súd v Pezinku. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Brata chcel spovedať osobne Marian Kočner

Na osobnú výpoveď na súde si ho vypýtal samotný obžalovaný Marian Kočner. Hoci sa mu to nakoniec nepodarilo, s obhajcom Marekom Parom presadili aspoň to, aby na súde odznel aj Ivanov rozhovor pre Denník N.

„Som presvedčený o tom, že medzi mojou výpoveďou v prípravnom konaní a rozhovormi v médiách nie je rozpor,“ povedal brat Mariana Kočnera po tom, čo vyšiel zo súdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia