Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2020, 8:26
Čas čítania 1:22
Adam Novosad

Miznúce znečistenie odhalilo Himálaje Indom, ktorí majestátne pohorie doposiaľ nemali možnosť vidieť

NEWS INDIA
Uložiť Uložené

Výrazné obmedzenie vychádzania v Indii spôsobilo množstvo komplikácií, ale aj príjemných následkov.

 V Indii sa posledné desaťročia snažia vysporiadať so stúpajúcim znečistením životného prostredia, ktoré nielenže ohrozuje zdravie ľudí, ale ničí aj planétu. A v neposlednom rade skrýva výhľady, za ktoré by boli ľudia ochotní platiť tisíce eur. Vďaka výraznému obmedzeniu vychádzania pre viac ako 1,3 miliardy ľudí v Indii sa však situácia dočasne zlepšila.

Na sociálnej sieti Twitter začali v posledných dňoch pribúdať fotografie obyvateľov severnej Indie, ktorí si uvedomili, že teraz majú doposiaľ nemysliteľnú možnosť vychutnať si výhľad na majestátne Himaláje priamo zo svojich príbytkov, informuje The Independent.

Odporúčané
Matovič: Asi nie som vhodný typ na premiéra. Nakazil sa nám policajt, mne sa zježili chlpy a zahmlila optika Matovič: Asi nie som vhodný typ na premiéra. Nakazil sa nám policajt, mne sa zježili chlpy a zahmlila optika 9. apríla 2020, 13:07

Trend začal známy hráč kriketu Harbhajan Singh, ktorý pre svojich 10 miliónov sledovateľov pridal fotku z mesta Jalandhar v štáte Pandžáb. Toto mesto sa nachádza približne 200 kilometrov od najvyšších hôr našej planéty, v tomto prípade od pohoria Dhauladhar tvoriaceho súčasť himalájskeho horského systému. 

Hory sa obyvateľom zjavili vďaka tomu, že sa vzduch vďaka reštrikciám značne vyčistil. Od príspevku hráča kriketu ubehol necelý týždeň a v odpovediach pod ním teraz nájdeš fotky Himalájí z rôznych častí severnej Indie, kde o ich kráse dlho vedeli iba z fotografií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia