Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2020, 10:41
Čas čítania 3:31
Richard Balog

Módny priemysel prispel na boj proti koronavírusu desiatkami miliónov eur, ale tiež výrobou ochranných rúšok či dezinfekcie

Módny priemysel prispel na boj proti koronavírusu desiatkami miliónov eur, ale tiež výrobou ochranných rúšok či dezinfekcie
Zdroj: Adam Katz Sinding
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Zdravie a ľudské životy sú to najdôležitejšie, čo si dobre uvedomujú aj najväčší hráči na módnom trhu.

Neviditeľný nepriateľ v podobe koronavírusu v plnej sile zaútočil na svet len pred niekoľkými týždňami, avšak už teraz vieme, že bude mať obrovský vplyv na ekonomiku väčšiny krajín.

Poklesy tržieb a ziskov pocíti takmer každý, a to vrátane veľkých hráčov na módnom trhu. V priebehu posledných dní a týždňov viacero konzorcií, značiek či samotných dizajnérov preukazuje veľkú dávku solidarity a odhodlanie pomáhať všetkým, ktorí to budú potrebovať. Bez ohľadu na to aby vedeli, akým spôsobom sa daná situácia vyvinie a do akej miery to ovplyvní ich ďalšie fungovanie. 

V nasledujúcich riadkoch si tak priblížime jednotlivé riešenia a návrhy pomoci od mien ako Ralph Lauren, Donatella Versace, ale tiež spoločností LVMH, Nike alebo Gucci.

Módny priemysel prispel na boj proti COVID-19 desiatkami miliónov eur, ale tiež výrobou ochranných rúšok či dezinfekcie
Zdroj: Adam Katz Sinding
Odporúčané
10 párov čiernych tenisiek, s ktorými sa nestratíš v dave a kúpiš ich aj u nás  10 párov čiernych tenisiek, s ktorými sa nestratíš v dave a kúpiš ich aj u nás 3. apríla 2020, 10:04

Ralph Lauren

Ikonický americký výrobca sa rozhodol na vzniknutú situáciu reagovať medzi prvými a prostredníctvom svojej nadácie prispel na boj proti zákernému vírusu sumou 10 miliónov dolárov. Okrem toho prisľúbil výrobu 250-tisíc kusov ochranných masiek na tvár a 25-tisíc izolačných plášťov určených pre zdravotníckych zamestnancov. 

Svoju veľkosť potvrdil Ralph Lauren aj príspevkom v neznámej výške na fond CFDA/Vogue Fashion, ktorý má pomôcť menším značkám a návrhárom postihnutým hospodárskym poklesom. 

Moncler 

Sumou 10 miliónov eur sa rozhodol pomôcť taktiež výrobca luxusnej športovej módy so sídlom v Miláne, ktorú sme bližšie rozobrali v osobitnom článku. Celá čiastka pritom poputuje na výstavbu nového nemocničného projektu v najviac postihnutom regióne na severe Talianska - Lombardie.

Dôvod daru najlepšie vystihujú slová generálneho riaditeľa spoločnosti, Rema Ruffiniho: „Miláno je mesto, ktoré nám všetkým poskytlo mimoriadny život. Nemôžeme a nechceme sa ho vzdať. Je povinnosťou každého vrátiť mestu to, čo nám doteraz dávalo. Radcovi Giulovi Gallerovi som povedal, že mám vôľu pracovať na tomto projekte od prvého momentu. Teraz, keď existujú pochybnosti o uskutočniteľnosti, sme pripravení ho podporiť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia