Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020, 15:41
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Andrej Kiska: Začneme oficiálne rokovania o vstupe do vládnej koalície, nepôjdeme do nej za každú cenu

NEWS ANDREJ KISKA ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Na tlačovej konferencii Andrej Kiska oznámil, že bude s Igorom Matovičom rokovať o možnom zostavení vlády.

Andrej Kiska na tlačovej konferencii potvrdil, že sa v rámci predsedníctva strana jednomyseľne zhodla na tom, že chce začať rokovania s Igorom Matovičom, Richardom Sulíkom a Borisom Kollárom o možnej koalícii. „Dôležité je, aby celá vláda mala vysoký morálny a odborný kredit,“ zopakoval a zdôraznil, že to ešte neznamená, že do tejto vlády vstúpi. Záleží na tom, či sa budú s ostatnými zhodovať na rovnakých prioritách. 

Igor Matovič už dnes potvrdil, že aj Andrej Kiska bude chcieť začať rokovania, prvýkrát sa všetky strany stretnú už dnes poobede, resp. večer. 

Predseda strany Za ľudí opäť povedal, že nebude hovoriť žiadne konkrétne mená v súvislosti s možným obsadzovaním ministerských kresiel. Na každú otázku týkajúcu sa rezortov odpovedal „nie.“

Dodal, že dobrou kontrolou jednotlivých nominantov strán môžu byť aj novinári, čo sa osvedčilo už pri Jánovi Mizerákovi zo Sme Rodina, o ktorom sa pôvodne hovorilo, že by mohol byť ministrom životného prostredia. Novinári aj organizácia My sme les však na neho vytiahli prešľapy z histórie, kvôli ktorým pravdepodobne post ministra neobsadí. 

Odporúčané
Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor) Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor) 11. októbra 2022, 12:30

Andrej Kiska ešte po otázke novinárov skonštatoval, že sa úplne nestotožnuje s prideľovaním ministerských kresiel vo formáte 8-3-2-2, pretože niektoré rezorty majú rôzne váhy a kompetencie. 

Podľa Igora Matoviča vyjadrenie strany Za ľudí vyznelo tak, že si nechávajú otvorené zadné dvierka, pričom kľúčové otázky sú podľa neho už vyriešené.  „Základy matematiky by sme nemali spochybňovať,“  povedal na margo prideľovania ministerských kresiel. Strane Za ľudí vraj ponúkol dve ministerstvá.

Domov
Zdieľať
Diskusia