Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2020, 22:04
Čas čítania 1:03
Matej Krajčovič

Lego je vraj nepriateľské k cyklistom a podporuje autá. Dôvodom sú chýbajúce cyklochodníky na jeho stavebniciach

ZAUJÍMAVOSTI CYKLISTIKA DOPRAVA LEGO
Uložiť Uložené

Sťažnosti pochopiteľne prichádzajú najmä z Holandska.

Spoločnosť Lego čelí podľa portálu The Verge kritike za to, že údajne propaguje auto-centrickú spoločnosť a vo svojich výrobkoch a skladačkách vôbec nemyslí na cyklistov. 

Takéto sťažnosti pochopiteľne prichádzajú najmä z Holandska, ktoré je doslova posiate bicyklami. Regionálny radca Marcel Steeman sa touto témou zaoberá už pár mesiacov.

Odporúčané
Z Tesly si robí srandu už aj Lego. Vyzerá tento Cybertruck lepšie ako Muskov návrh? Z Tesly si robí srandu už aj Lego. Vyzerá tento Cybertruck lepšie ako Muskov návrh? 28. novembra 2019, 13:17

Sú cyklisti z Lega, ale čudoval som sa, kde sa majú bicyklovať. Ak ste Holanďan, ste zvyknutý mať cyklistické pruhy,“ povedal webu DutchNews. Jeho nápad podporuje aj profesor mestského plánovania Marco te Brömmelstroet z Univerzity v Amsterdame, ktorý ešte vlani zverejnil Steemanov nápad, ako by základ pre budovanie budov z legendárnych kociek malo vyzerať. 

Twitterový účet Cycling Professor dokonca tvrdí, že Lego, pričom ide paradoxne o Dánsku spoločnosť, kde sa na zelené formy individuálnej dopravy pozerajú podobne ako v Holandsku, rokmi zmenšuje svoje chodníky a zväčšuje predávané autíčka

Regionálny radca ale nezostáva iba pri nadávaní na internete, svoj návrh vraj odoslal aj priamo Legu prostredníctvom špeciálneho formulára

Vypočutia sa však zrejme nedočká. Lego totiž svoje výrobky dizajnuje tak, aby boli univerzálne predávateľné vo všetkých krajinách sveta. Holandský cyklochodník by tak možno nepochopili deti a rodičia v USA alebo Austrálii, kde sú trochu iné pravidlá cestnej premávky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia