Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 18:32
Čas čítania 0:32
Tímea Krauszová

Žena sa zadusila počas súťaže jedenia koláčov, nepomohla prvá pomoc ani privolaná záchranka

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Austrálčanka sa zadusila kúskom koláča.

Počas osláv dňa Austrálie sa v Queenslande už tradične zorganizovala súťaž v jedení tradičných koláčov. Jedna zo súťažiacich vo veku 60 rokov sa kúskom koláča začala dusiť. Napriek tomu, že jej poskytli prvú pomoc a privolali záchranku, neprežila, píše The Independent.

Posledné sústo

Lamington cake je piškótový koláč poliaty čokoládou a posypaný strúhaným kokosom. Patrí medzi tradičné austrálske jedlá, aj preto je neoddeliteľnou súčasťou osláv dňa Austrálie.

Počas súťaže v jedení týchto koláčikov však došlo k tragickej nehode. Staršia žena, ktorá sa tiež súťaže zúčastnila, podľa svedkov náhodou vdýchla kúsky kokosu a začala sa dusiť. Dostala záchvat, a tak jej začali poskytovať prvú pomoc. Oživovali ju takmer 40 minút, kým prišla záchranka. Keď ju však previezli do nemocnice, lekár už len skonštatoval smrť.

Viacero ľudí si jej smrť nahrávalo, podľa miestnych médií sa prípadom už zaoberá aj polícia.

Odporúčané
Ako emisné normy automobilkám zviazali ruky a prečo je najlepším východiskom naftový motor? Ako emisné normy automobilkám zviazali ruky a prečo je najlepším východiskom naftový motor? 26. januára 2020, 14:14
Domov
Zdieľať
Diskusia