Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2020, 13:51
Čas čítania 1:08
Dominik Vetrák

Agenta Smitha v Matrixe 4 neuvidíme. Hugo Weaving vysvetľuje, prečo sa nevrátil ani ako Red Skull v Avengers: Endgame

FILMY A SERIÁLY MATRIX 4
Uložiť Uložené

Hugo Weaving dáva od blockbusterov ruky preč, aj keď nie tak úplne z princípu.

Nezabudnuteľnou, neodlúčiteľnou a vynikajúcou zložkou trilógie Matrix je nepochybne Agent Smith a jeho rozšírujúci sa vírus. Hugo Weaving bol v role démonický a v očiach zrejme každého diváka aj nenahraditeľný.

Bohužiaľ, v Matrixe 4 sa neobjaví. Prezradil to v rozhovore pre Time Out. Koncom januára začína v Londýne hrať v hre The Visit, ktorá ho k hlavnému mestu Anglicka pripúta až do konca mája. Matrix 4 sa však začne natáčať už v najbližších mesiacoch. 

Hugo spomína, že najprv dostal ponuku pre hru The Visit. Nejaký čas po tom prišla aj správa od Warneru zahrať si Agenta Smitha v pripravovanom štvrtom diele. Obe chcel veľmi urobiť, a tak na pracovnom rozvrhu robili 2 mesiace.

Nakoniec prišli do bodu, kedy by stíhal oba projekty. Bol v kontakte s režisérkou Lanou Wachowski, no rozhodla sa, že taký kalendár nebude fungovať. Následne sa dohodli na nových termínoch, no aj tak zmenila názor a rozhodli sa pokračovať bez Huga. 

Odporúčané
V Matrixe 4 uvidíme Barneyho z How I Met Your Mother aj manželku Willa Smitha z pôvodnej trilógie V Matrixe 4 uvidíme Barneyho z How I Met Your Mother aj manželku Willa Smitha z pôvodnej trilógie 16. októbra 2019, 12:03

Problémy tak začali s nabitým programom herca, no ten dal očividne prednosť Matrixu. Nakoniec sa však režisérka rozhodla rozpovedať príbeh bez neho. Buď sa bude upravovať scenár alebo dostane Agent Smith nový vzhľad. Ten by sa dal ľahko vysvetliť tým, že sa aktualizoval, aby predišiel úplnému zániku.

Je to Matrix, riešení bude pre scenáristov milión. V každom prípade, je to veľká škoda, keďže dynamika, akú na plátna spoločne s Keanu Reevesom privádzali, je nezameniteľná. 

Weaving zároveň prezradil, prečo sa v Avengers: Infinity War a Endgame nevrátil ako Red Skull (rolu stvárnil v Captain America: First Avenger). Išlo hlavne o peniaze. Podľa jeho slov mu ponúkli ešte menej než za First Avenger a taktiež šlo o nahrávanie dialógu a nie až tak veľkú rolu. Weaving sa rozhodol, že mu to za to nestojí, a tak ho nahradil Ross Marquand.

Domov
Zdieľať
Diskusia