Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2019, 13:42
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Speváčka z dua Roxette zomrela, vo veku 61 rokov podľahla zákernej rakovine

OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Jej partner znáša stratu len ťažko.

Švédska hviezda pop rockovej skupiny Roxette Marie Fredriksson zomrela 9. decembra, pre BBC to potvrdil jej manažér. Prehrala boj so zákernou rakovinou po viac ako 17 rokoch.

„Viac ako 40 rokov si bola tou najlepšou kamarátkou. Nič už nebude ako predtým,“ vyjadril svoj smútok spevák a gitarista Per Gessle, s ktorým tvorila populárne duo už od roku 1986. Kapela sa preslávila koncom 80-tych rokov. Viaceré ich single ovládli rebríček Billboard hot 100, vrátane It Must Have Been Love alebo Listen To Your Heart.

 

S koncertovaním aj nahrávaním si dali pauzu v roku 2002, po tom, čo diagnostikovali Marie nádor na mozgu. Podrobila sa agresívnej liečbe, bola však silná a postupne sa zotavovala. V roku 2009 sa vrátila na pódiá, fanúšikovia si mohli užiť napríklad ich koncert v Budapešti v roku 2015. Roxette vydali niekoľko nových albumov a opäť valcovali rebríčky a vypredávali koncerty. V roku 2016 však Marie jej lekár odporučil prestať s hudbou a sústrediť sa na svoje zdravie.

„Čas letí tak rýchlo,“ dodal v tlačovej správe Per Gessle. „Ďakujem ti, Marie, ďakujem za všetko. Som hrdý a cítim sa poctený a šťastný, že si sa do mnou podelila o toľko času, talentu, štedrosti a zmyslu pre humor.“

Marie mala dve deti, vo veku 23 a 26 rokov, spolu s nimi smúti aj jej 62-ročný manžel Mikael Bolyos. Podľa švédskeho portálu Expressen bude pochovaná v tichosti a len v okruhu jej najbližších. Rodina požiadala médiá, aby toto želanie rešpektovali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia