Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 15:12
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Muža, ktorý pomáhal policajtom pri teroristickom útoku v Londýne, v ten deň pustili z väzenia. Zabil ženu

NEWS LONDÝN
Uložiť Uložené

Jamesa Forda v ten deň prepustili z väzenia, od roku 2004 si odpykával trest za vraždu ženy Amandy Champion.

V piatok v Londýne zabil teroristický útočník dvoch ľudí a ďalších troch zranil. Išlo o 28-ročného Usmana Khana, ktorý si v minulosti odpykal trest vo väzení za teroristické činy. Útočil nožom, mal na sebe vestu a zrejme atrapu bomby, polícia ho zastrelila. Premiér Johnson nazval čin hrozivým a vyjadril svoj súcit s obeťami a ich najbližšími.

Odporúčané
Útok na londýnsky most London Bridge bol teroristickým činom, polícia oznámila, že útočníka zastrelili Útok na londýnsky most London Bridge bol teroristickým činom, polícia oznámila, že útočníka zastrelili 29. novembra 2019, 18:24

Jedným z mužov, ktorí policajtom asistovali, bol 42-ročný James Ford. Snažil sa pomôcť zranenej žene. Ford v ten deň dostal priepustku z väzenia, od roku 2004 si odpykáva trest za vraždu ženy Amandy Champion, píše The Telegraph.

Jej rodina nevedela, že muža prepustili. Amandu, ktorá mala mentálne 15 rokov, zabil v júli 2003, najskôr ju uškrtil a potom jej podrezal hrdlo. Jej telo nechal na pustatine neďaleko domu, kde bývala.

Polícia najskôr netušila, že ženu zavraždil práve on. Odhalil ho telefonát s tamojšou linkou dôvery. Priznal sa, že zabil dievča. V ten mesiac na linku volal 45-krát a okrem iného sa zdôveril, že chystá samovraždu. 

Rodina Amandy to, že je jej vrah na slobode, zistila až z televízie, keď videla jeho tvár. „Nie je to hrdina, ale vrah. O jeho prepustení sme ako rodina obete ani nevedeli. Zavraždil postihnuté dievča,“ cituje Daily Mail tetu Amandy Anagelu Cox.

Domov
Zdieľať
Diskusia