Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Sobota 4. 4. 2020 meniny má Izidor

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastro - Testy
1
Daniel Mikolášik
24. november 2019, 9:41
Čas čítania: 6:56

Testovali sme jedlo na Vianočných trhoch v Bratislave. Ktorý stánok odporúča foodbloger Čoje a kde majú najlepšiu cigánsku?

V hlavnom meste odštartovali Vianočné trhy. Zisťovali sme, ako chutia tradičné, ale aj orientálne pokrmy v stánkoch.

Daniel Mikolášik
24. november 2019, 9:41
Čas čítania: 6:56
Testovali sme jedlo na Vianočných trhoch v Bratislave. Ktorý stánok odporúča foodbloger Čoje a kde majú najlepšiu cigánsku?
Zdroj: Daniel Mikolášik/REFRESHER
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
1
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

22. novembra v Bratislave otvorili tohtoročné Vianočné trhy. Dlhoočakávaná udalosť, ktorá potrvá takmer až do Vianoc, láka na skvelú atmosféru, bohatý kultúrny program, no predovšetkým na nezabudnuteľný gastro zážitok.

 

My v redakcii sme sa rozhodli, že širokú ponuku jedál a tradičných nápojov otestujeme a subjektívne zhodnotíme. Prihliadali sme na viacero faktorov ako cena, zákaznícky servis, vizuálna atraktivita vianočných pokrmov, doba čakania, no najmä samotná chuť a celkový dojem.

 

 

Klasika v podobe cigánskej a placky

Naše prvé kroky smerovali na Hlavné námestie, ktoré tradične hostí bratislavské Vianočné trhy. Zo všetkých kútov nás vábili zaujímavé vône, rozhodli sme sa preto, že najskôr navštívime jeden z najväčších stánkov so skutočne bohatou ponukou jedál.

 

Pod jeho názvom Starohájska Vinotéka by si si pravdepodobne predstavil, že tam dostaneš skôr varené víno, či punč. V ponuke sa však nachádzali rôzne tradičné špeciality, jedlá z grilu alebo tzv. prešporská kuchyňa. Vybrali sme si úplnú klasiku, cigánsku pečienku a zemiakovú placku.

 

Slovenská pizza či japonské špeciality. Aké je najlepšie jedlo na Vianočných trhoch v Bratislave?

 

Ideálne mäso, ktoré by sa malo nachádzať v cigánskej pečienke je buď z chudého bôčiku, alebo z vykosteného karé od krkovičky. Na výber v tomto stánku sme mali však o čosi stručnejšie pomenovania: kuracia a bravčová cigánska. Dali sme pre zmenu šancu kuracej.

 

 

Prvý dojem z veľkej žemle s kuracím mäsom pokrývajúcim celú časť pečiva doplnenej o tradičné suroviny cibuľu a horčicu však nenaplnil očakávania. Aj napriek veľkej porcii bola žemľa dosť suchá a malé množstvo cibule nás tiež veľmi nepotešilo.

Článok môžeš dočítať len s aktívnym REFRESHER+
VYSKÚŠAŤ BEZPLATNE
Kedykoľvek ho jednoducho zrušíš
Upozorníme ťa 2 dni pred prvou platbou
Prvý týždeň 0 €, potom 2.99 € mesačne

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký netradičný pokrm sme objavili na tohtoročných Vianočných trhoch
  • Ktorý stánok nám odporučil známy foodbloger Čoje a ako v teste obstál
  • V ktorom stánku je najlepšia cigánska pečienka
  • Ako chutilo jedlo s najlepším ohodnotením a prečo dostalo názov „slovenská pizza“

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Daniel Mikolášik/REFRESHER Tagy: jedlo, bratislava, testovanie, vianocne trhy
Ohodnoť článok
8
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Najčítanejšie
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.