Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Štvrtok 22. 8. 2019 meniny má Tichomír

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Gastro - Ľudia
0
Matúš Majer
Daniel Mikolášik
22. marec 2019, 13:20

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde majú najodpornejší langoš na svete a kde najlepší koláč na Mlynoch, ktorý musíš vyskúšať?

Vyskúšali sme Venzu a Eat&Meet na Mlynoch. Kde nám chutilo viac?

Matúš Majer
Daniel Mikolášik
22. marec 2019, 13:20
Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde majú najodpornejší langoš na svete a kde najlepší koláč na Mlynoch, ktorý musíš vyskúšať?
Zdroj: refresher/Daniel M.
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Študentské intráky v Mlynskej doline sú domovom pre vyše 10 000 študentov. Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra je v podstate vlastným mestečkom s vlastnými podnikmi, reštauráciami a hlavne obyvateľmi.

 

Na Mlynoch je veľké množstvo miest, kde sa môžeš najesť, no dve najväčšie a najpopulárnejšie sú študentské jedálne Venza na MlynochEat & Meet. Obe sa nachádzajú na  Átriákoch, na nemalom kopci.

 

V tomto článku si prečítaš:
  • Či je lepšia Venza alebo Eat & Meet
  • Kde je lepšie hlavné jedlo a kam ti odporúčame chodiť
  • Kto ponúkal nejedlý langoš tvrdý ako kameň
  • Ako jedáleň reagovala po našich sťažnostiach na langoše
  • V akej jedálni sme mali problém so špinavými príbormi
  • Kde nájdeš najlepšiu polievku na Mlynoch
  • Kde nájdeš najchutnejší koláč na Mlynoch

 

Jedna skupina vysokoškolákov jedálne pravidelne strieda, druhá má svojho obľúbenca vybratého. Do Venzy a Eatu sme sa vybrali počas obednej „špičky“, aby sme zistili, čo slovenskí študenti vlastne jedia a, vo finále, či je lepšia Venza alebo Eat. V každom sme si vybrali dve polievky a dve hlavné jedlá, vo Venze ako bonus sladký koláč.

 

V oboch jedálňach fungujú štátne dotácie na jedlo pre študentov, teda zľava cca 50 %. Dotácie sa však nevzťahujú na polievky, nápoje či dezerty, iba na hlavné jedlo.  Za deň majú študenti nárok na dve dotované jedlá. Pri cenách jedla vždy uvádzame najprv plnú (bez ISICu) a potom s dotáciou.

 

Eat & Meet

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde nám dali najodpornejší langoš na svete a kde skvelý encián?

 

Venza na Mlynoch

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde nám dali najodpornejší langoš na svete a kde skvelý encián?

 

 

Eat & Meet

 

V átriovom bloku AD-U nájdeš veľkú jedáleň, do ktorej sa dá vojsť dokonca z dvoch smerov. Eat je moderný, má príjemné svetlé priestory. V nich sme boli vo štvrtok, 21. marca, o 12:00. V Eat & Meet nie je vlastná wi-fi, len Eduroam.

 

Pri vstupe z Átriákov jedlo dosť nepríjemne páchlo. Rad priemerný, na zaplatenie sme čakali asi minútu. Rovnako ako vo Venze, zoberieš si jedno z vyložených hlavných jedál, polievku a nápoj, ktorý je v cene.

 

Každý deň sú k dispozícii dve polievky a 8 až 9 hlavných jedál, ktoré sa obmieňajú. Vybrať si môžeš tiež jedno z 10 live jedál, ktoré pripravia pred tvojimi očami, tie sú však každý deň rovnaké a cenovo podobné hlavným jedlám.

 

Prílohy sa každý deň menia, na výber máš však vždy 5 až 6 a nejaká forma ryže, hranoliek či varených zemiakov je vždy prítomná. Menu nájdeš tu.

 

Šaláty však v cene nie sú a nepodávajú sa v sklenených miskách, ale plastových obaloch. Za jeden šalát zaplatíš okolo 0,50 €. Rovnako, aj nápoje (tie v cene sú) sa čapujú do jednorazových plastových pohárov.

 

Veľké plus, v Eat & Meet je verejná mikrovlnka, ktorú môžu použiť aj nestravníci. S čím bol problém, boli špinavé príbory so zaschnutými kúskami jedla či nepríjemne vlhké tácky. Podľa Eatu však ide o ojedinelý prípad.

 

Tácky sme hneď išli skontrolovať a vlhkú sme našli iba jednu. Sťažnosti na čistotu nemávame.

 

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde nám dali najodpornejší langoš na svete a kde skvelý encián?

 

Venza na Mlynoch

 

O niečo hlbšie v Átriákoch, v bloku K, nájdeš Venzu, ktorá pôsobí omnoho konzervatívnejšie a socialistickejšie. Tmavé priestory nie sú veľmi vábivé, no atmosféra pôsobí omnoho rodinnejšie a nechýba dokonca ani akvárko s rybami. Vo Venze je hudba a aj vlastná wi-fi, ktorú sme chytali vo štvrtok, 21. marca, o 12:20.

 

Venza je ikonická pre svoj obrovský rad, ten sme sa však, našťastie, nestretli. Vnútri sme však aj napriek tomu čakali približne 3 minúty. Ako aj v Eat & Meet, aj tu si skrátka berieš, čo je v ponuke.

 

Každý deň sú k dispozícii dve polievky a 15 až 20 hlavných jedál plus 4 nadštandardné. Cenovo sú si obidve prevádzky podobné.

 

Prílohy sú stále, na výber ich je však až 13 vrátane troch typov zemiakov plus hranolky, rožkov či grilovanej i dusenej zeleniny. Menu nájdeš tu.

 

Nápoje vo Venze nie sú v cene, za čapovanie nealka zo strojov zaplatíš 0,20 €, no ísť môžeš ísť aj do kakaa za 2 € či 3 €. Poháre sú vratné a sklenené, na rozdiel od Eatu.

 

Venza nás dosť nahnevala táckami. Nejde o ich čistotu, ale trojuholníkový tvar. Ten je podľa Venzy šikovný, pretože sa na stole zmestia štyri do štvorca, no zmestí sa na ne málo jedla a navyše sa veľmi zle odkladajú a držia. Keďže bola tácka malá, do koláča nám niekoľkokrát vrazil iný tanier a značne sa zničil. A na koláč reznutý tatárkou sa neteší nikto.

 

Dizajn tácok je taký odjakživa. Ide o najkvalitnejší typ tácok značky Cambro a sú určené na časté a ekologické umývanie.

 

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde nám dali najodpornejší langoš na svete a kde skvelý encián?

 

Hlavné jedlá a prílohy

 

Eat & Meet – Vyprážaný encián (1,25 €/2,55 €) + hranolky (0,45 €)

Vyprážaný encián je jedno z live jedál a určite stojí za tú cenu. Syr bol fantastický, mäkký a šťavnatý, veľmi rýchlo však vychladol, aj keď ho brali priamo z grilu.

 

Omnoho horšie na tom s teplotou boli hranolky, ktoré boli poctivé a hrubé, ale teplé by boli päťkrát lepšie. Ku všetkému bola parádna brusnicová omáčka.

 

Pozreli sme si kamerový záznam a na grile bol veľký rad. Hranolky sa v takomto čase nestíhajú smažiť, nie chladnúť. Zdá sa nám to neuveriteľné.

 

Eat & Meet – Kuracie prsia zapekané so špenátom a nivou (1,15 €/2,45 €) + ryža (0,30 €)

Kúsok mäsa nebol vôbec zlý, aj keď trošku tvrdší. Chutilo však dobre, rovnako ako aj výpek. Kombinácia zapečeného špenátu a nivy navrchu mäsa vypálila veľmi dobre a výsledkom bolo niečo krémové a trošku nezvyčajné. Opäť bola však problémom teplota. Mäso bolo vyslovene studené.

 

Tridsať centov ryže znamená štyri kopčeky. Samotná ryža nás však prekvapila, no nie v dobrom. Doteraz nevieme, či bola prevarená alebo nedovarená, ale bola tvrdá a lepkavá zároveň. Pozitívom je však závan bylinkovej chuti.

 

Porovnali sme Venzu a Eat&Meet. Kde nám dali najodpornejší langoš na svete a kde skvelý encián?

Venza – Langoše s cesnakom (2,25 €/0,95 €)

Dva relatívne veľké langoše boli obrovským prúserom. Prvý z nich bol nepríjemne tvrdý, do druhého sa nedalo ani zahryznúť. Nielen okraj, ale aj stred boli totálne tvrdé. Dva hryzy a sánka rozbolená na hodinu. Langoše sa nedali dojesť, navyše boli vlažné, syr neroztopený, prekečupované, mastné a cesnak bol extrémne výrazný. V skratke veľmi, veľmi zlé jedlo. Čo na to povedala Venza?

 

Keďže od vás prišiel podnet na langoše, spýtali sme sa personálu pri umývačke riadu, či sa vracajú nedojedené porcie.

Exkluzívny obsah pre predplatiteľov REFRESHER+
od 2,50 € na mesiac
PREDPLATIŤ
Máš už predplatené? Prihlásiť sa
PREČO SI PREDPLATIŤ?

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či Venza stiahla langoše z obehu
  • Či je lepšia Venza alebo Eat & Meet
  • Kam by si mal chodiť jesť na Mlynoch
  • Kde nájdeš najchutnejší koláč

Foto: refresher/Daniel M. Tagy: jedlo, mlynska dolina, mlyny, venza, eat and meet, lacné jedlo
Ohodnoť článok
3
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.