Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2016, 11:30
Čas čítania 0:00
Simon K.

Už vtedy šialený rekord v planku je prekonaný o vyše hodinu! Skoro 60-ročný námorný dôstojník to spravil pre dobrú vec

ZDRAVIE SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nielenže prekonal svetový rekord v planku, ale snažil sa o zvýšenie povedomia Dňa vojnových veteránov.

Najprv Tom Hoel s časom 3 hodiny a 8 minút. Následne George Hood posunul latku na 4 hodiny a 1 minútu. Potom Mao Weidong, člen pekingského SWAT tímu, ktorý vydržal v tejto polohe 4 hodiny a 26 minút. Nasledoval návrat Georga, ktorého čas v polohe planku bol 5 hodín, 15 minút a 5 sekúnd. Mao z Číny si ale neskôr povedal, ze stačilo. Tento posledný rekord prekonal o takmer 3 hodiny a s časom 8 hodín a 1 minúta si prevzal korunu kráľa planku. 

Neuveriteľné? Ale kdeže! Námorný dôstojník George Hood je totiž späť. Všetko začalo v piatok 11.9., kedy sa celosvetovo pripomína Deň vojnových veteránov. V roku 1918 sa totiž na západnom fronte ukončili boje 1. svetovej vojny a keďže tento tento deň znamená pre Georga naozaj veľa, na palube lode USS Midway Museum si povedal, že dnes je deň, kedy vydrží v planku 9 hodín, 11 minút a 1 sekundu. V piatok popoludní to aj skutočne dokázal. George všetko robil hlavne pre dobrú vec a povedal, že ide o nezvyčajný spôsob, ako zvýšiť povedomie o tejto historickej udalosti. Navyše sa jeho výkonom a samotným plankom snažil vyzbierať 25 000 dolárov do fondu Semper Fi, čo je nezisková organizácia poskytujúca celý rad programov na pomoc zraneným veteránom a ich poslanie je poskytovať okamžitú finančnú pomoc raneným, vážne chorým, no i členom rodiny ľudí z americkej armády, námorníctva, letectva atď. Úctyhodné. Myslím si, že ďalší rekord už prekoná 10 hodín a bude to možno opäť Mao z Číny. Alebo nás prekvapí niekto iný?

Celý fyzický, no tiež psychický boj ukončil pätdesiatimi kľukmi.

Už vtedy šialený rekord v planku je prekonaný o vyše hodinu! Skoro 60-ročný námorný dôstojník to spravil pre dobrú vec
Zdroj: media.nbcsandiego.com
Domov
Zdieľať
Diskusia