Tak ľahké a tak strašne dobré. Dezert, ktorý zvládneš pripraviť aj bez akýchkoľvek kuchárskych zručností.
Tiramisu pozná asi každý. Tradičný taliansky dezert pripravený z piškót, kávy, mascarpone a cukru. My sme sa ho rozhodli troška pozmeniť, a teda znížiť množstvo kalórií a zvýšiť obsah bielkovín bez toho, aby sme sa obrali o skvelú chuť tejto maškrty. Ako sladidlo sme využili bezkalorické a prírodné sladidlo stéviu, mascarpone sme nahradili tvarohom a ricottou. Ricotta je narozdiel od tvarohu jemnejšia a menej kyslá, no ak ju nemáš po ruke alebo chceš v tiramisu menej tuku a viac bielkovín, pokojne ju môžeš zameniť za ďalší tvaroh. Príprava je naozaj extrémne jednoduchá a rýchla, nečaká na teba žiadne vypekanie. Pusťme sa teda do toho, nech túto mňamku ochutnáš čo najskôr.
INGREDIENCIE
120g celozrnných piškót (ak nezoženieš, tak kľudne použi tie bežné)
250g jemného tvarohu
250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
100 ml kávy
stévia (sladidlo podľa chuti)
kakao na posypanie
POSTUP
Uvaríme si silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty (len troška, aby sme ich príliš nerozmočili) a ukladáme ich na dno nádoby, v ktorej sme sa rozhodli tiramisu pripraviť (naša mala rozmer 23x13cm). Tvaroh si vymiešame s ricottou a vybratým sladidlom dohladka. Polovicu tvarohového krému natrieme na piškóty, na ktorý naukladáme ďalšie piškóty a zakryjeme zvyškom krému. Tiramisu dáme najlepšie na noc vychladiť do chladničky. Vrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom (najlepšie cez sitko) a rozkrájame ho na porcie.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (z celkového množstvo ich vyjde 10)
Kalórie: 99
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 11g
Tuky: 3g