Čo tak troška klasiky? Na prípravu týchto šúľancov potrebujeme len zopár surovín, sú sýte, chutné a navyše plné bielkovín.
Zachovať tradičnú chuť, no pozmeniť zloženie k výživnejšiemu a zdravšiemu. Presne o toto sme sa snažili v dnešnom recepte a myslíme, že sa nám to aj podarilo. Tieto šúľance sú perfektné ako sladký obed, no vďaka svojim nutričným hodnotám nie sú zlým nápadom ani na raňajky či v inú časť dňa. Všetko podľa osobných preferencií. V pôvodných šúľancoch zo zemiakového cesta by sme bielkoviny hľadali len ťažko, tak sme do cesta pridali tvaroh. Je už len na tebe, či zvolíš odtučnenú alebo plnotučnú verziu. Možností posýpky je taktiež viac, nám chutil mak s kokosovým cukrom a maslom. Dobrú chuť.
INGREDIENCIE
na šúľance
250g hrudkového tvarohu
100g celozrnnej špaldovej múky
1 vajíčko
troška stévie (sladidlo môžeme aj úplne vynechať)
na posýpku
mletý mak
kokosový cukor
maslo / kokosový olej
POSTUP
Tvaroh zmiešame s vajíčkom, sladidlom a postupne prisypávame múku. Cesto by sa nám nemalo lepiť. Na pomúčenej doske vytvoríme z cesta valec, z ktorého odkrajujeme malé kúsky, ktoré vytvarujeme do tvaru šúľancov. Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, dokiaľ nevyplávajú na hladinu. Šúľance scedíme a podávame s posýpkou podľa chuti. My sme zvolili mletý mak, kokosový cukor a rozpustené maslo.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu bez posýpky (z celkového množstva vyjdú 2)
Kalórie: 357
Bielkoviny: 32g
Sacharidy: 43g
Tuky: 7g