Nevieš si vybrať medzi brownies a cheesecakom? Túto dilemu sme vyriešili za teba.
Dnes sme si pre vás prichystali skutočnú lahôdku. Spojenie čokoládového brownie s krémovým cheesecakom skrátka musíš vyskúšať. O sladkosť a zvýšené množstvo bielkovín sa postará proteín (najlepšie čokoládový alebo vanilkový). Koláčik zvládnu upiecť aj menej skúsení, stačí len všetko zmiešať. Popýšiť sa môže aj slušnými nutričnými hodnotami, v jednom kúsku nájdeš až 6g bielkovín. Pusťme sa teda do pečenia.
INGREDIENCIE
na brownie vrstvu:
70g špaldovej múky
20g kakaa
50g bieleho jogurtu
100g jablkového pyré (detskej výživy bez cukru)
2 bielka
1/2 odmerky proteínu
1 ČL prášku do pečiva
sladidlo podľa chuti (ak nepoužívate proteín použite viac sladidla)
na cheesecake vrstvu:
1 vajíčko
100g tvarohu
100g ricotty (môžeme nahradiť tvarohom)
100g bieleho jogurtu
1/2 odmerky proteínu
sladidlo podľa chuti (ak nepoužívate proteín použite viac sladidla)
POSTUP
Múku si zmiešame s kakaom, proteínom, práškom do pečiva a proteínom. V druhej miske zmiešame bielka s jogurtom a jablkovým pyré. Mokré suroviny vlejeme do suchých a poriadne premiešame. Do menšieho plechu (alebo zapekacej misy) vystlanej papierom na pečenie nalejeme kakaové cesto. Na cheesecake vrstvu všetky suroviny zmiešame a nalejme ju na kakaové cesto. Opačným koncom lyžice v ceste zakrúžime aby sme dostali efekt "víru". Koláč pečieme na 180°C 45 minút.
A nezabúdajte, ak sa vám recept podarí, vždy sledujeme #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 15)
Kalórie: 62
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 5g
Tuky: 2g