Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. novembra 2019, 12:13
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates

OSOBNOSTI BILL GATES JEFF BEZOS MICROSOFT
Uložiť Uložené

Po dvoch rokoch opäť „kraľuje“ zakladateľ Microsoftu.

Po dvoch rokoch nastala zmena, najbohatším mužom planéty už nie je Jeff Bezos. Vystriedal ho zakladateľ Microsoftu Bill Gates, ukázal najnovší Bloomberg Billionaires Index. Jeho majetok mal v piatok hodnotu 110 miliárd dolárov, za ním sa umiestil zakladateľ a šéf Amazonu s majetkom v trhovej hodnote 109 miliárd.

Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates
Zdroj: www.bloomberg.com

Dôvodom je zrejme fakt, že sa Bezos nedávno rozvádzal a stratil časť svojho majetku. MacKenzie Bezosová vlastní 35 miliárd dolárov a je 24. najbohatší človek na svete. Gatesov majetok sa za tento rok zvýšil o 19,5 miliardy, profitoval hlavne z posilňovania akcií spoločnosti Microsoft. Na tretej priečke je francúzsky magnát Bernard Arnault, generálny riaditeľ výrobcu luxusných produktov LVMH Moët Hennessy. Vlastní majetok v hodnote 103 miliárd.

Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates
Zdroj: TASR/AP/Nati Harnik

Bill Gates je filantrop, veľkú časť svojho majetku daroval na charitu – napríklad do prevencie detskej obrny v Afrike, filtrácie odpadových vôd v slumoch alebo do boja s globálnym otepľovaním. Známy je tiež tým, že chce svojim deťom nechať len zlomok bohatstva. Zvyšok plánuje „rozdať“. Niektoré z aktivít približuje aj dokument Inside Bill's Brain dostupný na Netflixe.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bill Gates (@thisisbillgates),

Domov
Zdieľať
Diskusia