Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2019, 18:38
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Muž sa narodil s deviatimi prstami na nohe. Operáciu kvôli rodičom odkladal až do 21 rokov

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Rodičia totiž boli poverčiví a hendikep považovali za dar.

Doktori v Číne vykonali neobvyklú operáciu, informuje Lad Bible. Pacient s menom Ajun sa totiž narodil s deviatimi prstami na ľavej nohe, vďaka čomu vraj napríklad od svojich 10-tich rokov nemohol nosiť sandále a ani randiť s opačným pohlavím, keďže sa za svoj hendikep výrazne hanbil. 

Život mu výrazne sťažovali vlastní rodičia, ktorí v minulosti akékoľvek operácie odmietali. Synov stav totiž považovali za „dar z nebies“.

„Boli poverčiví, nechceli sa tým teda zaoberať. Mysleli si, že ak by to naozaj vyzeralo tak hrozne, mohol som to proste zakrývať topánkami,“ cituje muža web. 

Odporúčané
Dcéra nechala zavraždiť vlastnú matku, pretože jej celý život klamala, že má leukémiu a potrebuje vozíček Dcéra nechala zavraždiť vlastnú matku, pretože jej celý život klamala, že má leukémiu a potrebuje vozíček 17. júla 2019, 12:08

„Je veľmi neobvyklé vidieť, že sa takáto neobvyklá deformácia u 21-ročného muža doposiaľ neliečila,“ dodáva mužov ošetrujúci lekár Wu Xiang.

Lekári sa nakoniec nerozhodli len pre jednoduché odstránenie prebytočných štyroch prstov. Namiesto toho prsty poposúvali tak, aby z najprirodzenejšieho prstu vytvorili nový palec na vonkajšej strane. 

S výsledkom je vraj pacient veľmi spokojný, hoci sa z nemocnice dostane až o niekoľko týždňov. 

Doktor Wu upozorňuje, že podobné operácie by sa mali vykonávať medzi prvým až šiestym rokom života. Malým pacientom odstránenie alebo zredukovanie problémov pomôže aj psychicky, ešte kým prídu do konfrontácie s ostatnými deťmi v škole. 

Domov
Zdieľať
Diskusia