Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2016, 23:20
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Dočkáme sa nového filmu zo sveta Narnie, pokračovanie to však nebude

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štvrtý film je oficiálne o krôčik bližšie.

Je to už 6 rokov od momentu, čo sme poslednýkrát nahliadli do sfilmovaného sveta obľúbenej Narnie. V roku 2013 sme sa síce dozvedeli, že Mark Gordon Company a The C.S. Lewis Company by chceli natočiť ďalší film, avšak celkovo bolo ohľadne franchise dosť ticho. To sa viac-menej prelomilo iba minulý rok, kedy scenárista David Magee potvrdil, že svoju časť roboty má splnenú a my sme čakali na nejakú oficiálnu informáciu ohľadom produkcie. Zdá sa, že tá konečne prišla, keďže iba pred pár dňami sa producent Mark Gordon (Saving Private Ryan, Source Code) vyjadril, že pokračovanie Narnie s podtitulom The Silver Chair je v štádiu aktívneho vývoja. „Ohľadom projektu sme veľmi nadšení a dúfame, že budeme môcť točiť čo nevidieť." Čo teda o filme zatiaľ vieme?

No, minimálne to, že sa nepôjde o klasický sequel. Dej The Silver Chair sa totiž odohráva mnoho desaťročí po poslednej časti Dobrodružstvá lode Ranný pútnik. S tým súvisí fakt, že sa kompletne vymení obsadenie nielen pred, ale aj za kamerou (vďaka odkúpeným právam). Budeme sledovať jedenásť-ročného Eustacea (Will Poulter v tretej časti, dnes už ale 22-ročný) a šikanovanú Jill, ktorých lev Aslan povolá do Narnie s úlohu nájsť strateného princa Riliána, lebo kráľ Caspian má už 88 rokov a umiera (to znamená preobsadenie herca Bena Barnesa). Uvidíme teda, ako si tvorcovia poradia. Tešíte sa vôbec, alebo vám po čase táto fantastická ríša prestala chýbať a radšej ste zobrali do ruky knižné predlohy?

Dočkáme sa nového filmu zo sveta Narnie, pokračovanie to však nebude
Domov
Zdieľať
Diskusia