Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2016, 12:17
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Predstaviteľ Kyla Rena exceluje v novej komediálnej dráme Jima Jarmusha Paterson

FILMY A SERIÁLY ADAM DRIVER
Uložiť Uložené

...hoci slovo komédia treba brať v Jarmushovom prípade s rezervou.

Festival v Cannes tento rok opäť priniesol tituly, ktoré by mali byť hodné pozornosti každého náročnejšieho diváka a novinka Jima Jarmusha zrejme nebude výnimkou. Režisér, ktorý nam priniesol také skvosty ako Ghost Dog: The Way of the Samurai alebo Broken Flowers, je v našom hľadáčiku stále a jeho najnovší Paterson prichádza s aktuálnym trailerom. V hlavnej úlohe sa objaví Adam Driver (Hungry Hearts, Midnight Special) ako šofér autobusu Paterson, ktorý vo voľnom čase píše básne a venuje sa svojej manželke Laure (Goldshiftheh Farahani) a psovi. Jeho denná rutina pozostáva zo smeny v práci, prechádzky so psom a zastávky na jedno pivo v jeho obľúbenom bare. Laurin život je s tým Patersonovym v úplnom protiklade. Dennodenne nachádza nové inšpirácie a podnety pre realizáciu svojich snov a projektov, navzájom sa však dopĺňajú a milujú na tom druhom to, čo sami nemajú. Film zrejme nebude ohurovať košatou dramatickou výstavbou ale skôr príjemnou a ľahkou poetikou bežného života. Tieto témy Jim vždy hravo zvládal a je teda dosť pravdepodobné, že aj tentokrát pôjde o hodnotný zážitok.

Odporúčané
RECENZIA: Ferrari je prvým veľkým sklamaním tohto roka RECENZIA: Ferrari je prvým veľkým sklamaním tohto roka 5. januára 2024, 10:00

Hoci diváci na v Cannes ho už možnosť vidieť mali, naša Asociácia slovenských filmových klubov prinesie tento titul až koncom januára budúceho roka. Okrem iných na prestížnom francúzskom festivale zažiarili aj Park Chan-wook (Old Boy, Lady Vengeance) The Handmaiden, Pedro Almodovar (Bad Education, Volver) a jeho Julieta či majster provokačných snímok Paul Verhoeven (Total Recall, Basic Instinct, Starship Troopers) s Elle.

Domov
Zdieľať
Diskusia