Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 15:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hercule Poirot hľadá vraha v napínavo vyzerajúcom remaku Vraždy v Orient exprese. Prvý teaser sa zameriava na grandiózne herecké obsadenie

FILMY A SERIÁLY KENNETH BRANAGH
Uložiť Uložené

Obloha je červená, ktosi bol zavraždený.

Začiatkom mája tvorcovia Vraždy v Orient exprese vyslali do sveta množstvo lákavých fotografií. Približne o mesiac na to k vám prichádzame s pôsobivým plagátom, zhŕňajúcim mená hlavných hviezd filmu a taktiež s lákavým trailerom.  Okrem iného sme sa od Penélope Cruz, ktorá si má zahrať rolu misionárky Pilar Estravados, (predtým sa ešte vravelo len o neurčitej postave) dozvedeli, že k filmu ju to tiahlo najmä kvôli tajuplnosti a rôznorodosti jednotlivých postáv. Ako sama povedala: „Všetky postavy majú toľko farebnosti a vrstiev. Nedokážete s určitosťou povedať, och, toto je jednoznačne nevinná osoba a och, táto bude so všetkou určitosťou vinná. Celý čas je to jednoducho veľmi nejednoznačné, pretože taká už býva ľudská podstata."

A čo sa príbehu týka, je síce stále zasadený do roku 1930 ako jeho pôvodná verzia, no režisér sa o ňom vyjadril, že jeho zámerom bolo obsadiť množstvo odlišných postáv a zamerať sa na skôr temnú stránku deja. Podľa herca (stvárni rolu samotného Poirota) i režiséra v jednej osobe, Kennetha Branagha, je vražda hlboko necivilizovaným činom, ktorá zahŕňa skutočne primitívnu a dedične skazenú hybnú silu. A aj z toho dôvodu sa chcel Branagh držať ďalej od klasického vyšetrovacie príbehu v jednej miestnosti a skôr divákom priblížiť ono desivé stretnutie s finálnosťou smrti. Aké máte z filmu zatiaľ pocity? Zaujal vás debutový teaser?

Vo filme sa objavia také kapacity, ako Johnny Depp (Piráti z Karibiku), hrajúci postavu Ratchetta, Michelle Pfeiffer (Scarface), ktorej bola pridelená postava pani Hubbardovej, a či napríklad mladá Daisy Ridley (Star Wars VII) v úlohe Mary Debenhamovej.

Okrem iných budeme môcť v novom Orient Expresse vidieť aj Judi Dench (Skyfall), hrajúcu princeznu Dragomiroff, zatiaľ čo Lucy Boynton (Sing Street) si strihne rolu grófky Andrenyi. Ďalšie postavy na scéne budú Derek Jacobi (Kráľova reč) ako komorník Masterman, Michael Pena (Ant-Man) ako Marquez, Josh Gad (Kráska a zviera) ako tajomník Hector McQueen, Willem Dafoe (Antichrist) v role pána Hardmana či Leslie Odom Jr. (Gotham) hrajúci postavu doktora Arbuthnota. Snímku môžeme v kinách očakávať 09. novembra 2017 (CZ) a 23. novembra 2017 (SK). Postáv je veľa, ale ktorá z nich bude vrah?

Hercule Poirot hľadá vraha v napínavo vyzerajúcom remaku Vraždy v Orient exprese. Prvý teaser sa zameriava na grandiózne herecké obsadenie
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia