Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 9:14
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

18-ročný mladík dobodal 16-ročného chlapca na smrť. Ich rovesníci si miesto kontaktovania polície celý incident nahrávali na mobil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bitka sa údajne strhla kvôli dievčaťu.

Tyler Flach (18) čelí obvineniu z vraždy druhého stupňa. Jeho obeťou bol len 16-ročný Khaseen Morris, ktorého dobodal. Mladík zraneniam podľahol v nemocnici. Udalosť sa odohrala v americkom štáte New York, v Nassau County. Podľa informácií NPR by dôvodom, prečo sa medzi dvoma tínedžermi strhla bitka, mohlo byť dievča.

Bitka bola očakávaná

V rovnakom videu Fitzpatric vysvetlil, že Khaseen údajne vedel, že Tyler sa na tom mieste môže objaviť a ak sa tak stane, tak sa pobijú.  Prečo? Šlo o mladé dievča a o tom, s kým vlastne randí. Nezhody spustil fakt, že Khaseen raz toto dievča odprevadil domov. V čase bitky s nimi nebola.

Odporúčané
15-ročné dievča randilo s dospelým mužom. Spoločne zabili muža, no vinu hodil na ňu, aby sa vyhol trestu smrti 15-ročné dievča randilo s dospelým mužom. Spoločne zabili muža, no vinu hodil na ňu, aby sa vyhol trestu smrti 11. júla 2019, 9:12

Tyler sa naozaj ukázal a v tej chvíli Khaseena na parkovisko pred reštauráciu vytiahli 6-7 ďalší chlapci. Pri bitke ho Tyler bodol nožom, na následky tohto zranenia Khaseen umrel len niekoľko hodín po prevoze do nemocnice. Zatiaľ nie je zjavné, či bodnutie plánoval, obvinený je však z vraždy druhého stupňa a hrozí mu väzenie až na 25 rokov.

Foto: Tyler Flach

Na políciu sa včera Tyler prihlásil so svojim právnikom a tvrdí, že je nevinný. V minulosti ho zatkli pre drogy či ublíženie na zdraví.
Na políciu sa včera Tyler prihlásil so svojim právnikom a tvrdí, že je nevinný. V minulosti ho zatkli pre drogy či ublíženie na zdraví. Zdroj: www.youtube.com

Desiatky ľudí si to natáčalo na telefóny

BBC informovala, že podľa polície mohlo ísť o 50 až 70 ľudí, prevažne rovesníkov zo školy, ktorí len stáli okolo a krvavú udalosť si nahrávali na telefóny. Polícia ani nevie, kto ich napokon zavolal. Rozhorčený vyšetrovateľ Stephen Fitzpatric vo videu vyjadril obavy z toho, kam dnešná generácia smeruje.

„Nahrali si jeho smrť na video miesto toho, aby mu pomohli,“ povedal počas tlačovky. „Moja generácia oproti tejto generácii... Toto jednoducho nemôže pokračovať. Váš priateľ umiera a vy si to nahrávate?“ reagoval na otázku jednej novinárky. Videí je niekoľko, predovšetkým cez Snapchat, ale aj iné sociálne siete sa šírili veľmi rýchlo.

Niektorí študenti sa so svojimi videami už ohlásili polícii a pomáhajú s identifikáciou vinníkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia