Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 9:12
Čas čítania 0:00
Vl Mi

15-ročné dievča randilo s dospelým mužom. Spoločne zabili muža, no vinu hodil na ňu, aby sa vyhol trestu smrti

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zaslepené dievča dnes svoje konanie ľutuje.

Len 15-ročné dievča randilo s o 7 rokov starším mužom, jej priateľom Tobym Lowrym. Spoločne zabili 66-ročného (niektoré médiá uvádzajú vek 62) Jamesa Stewarta, ktorý sa narodil zdravotne znevýhodnený, nemal ruky. Stalo sa to v máji v roku 2008, polícia našla telo dorezané nožom a dobodané kovovými tyčami. Muža napokon udusili plastovým vreckom.

Následne ukradli kamión a z Floridy, kde zločin spáchali, ušli. Telo Stewarta policajti našli niekoľko dní po ohavnom skutku. Dvojicu chytili v Texase, približne týždeň po vražde. Text patrí do vlákna Vraždy spáchané deťmi.

Vedeli, do čoho idú

Dvojica mala všetko premyslené. Vedeli, že okradnúť Stewarta nebude zložité. Zaklopali mu na dvere a tvrdili, že potrebujú použiť jeho telefón, vraj sa im pokazilo auto. Ich cieľom však bolo zabiť muža, ukradnúť mu kamión a ujsť.

Odporúčané
Podrezala spolužiačku, lebo ju na nete nazvala tučnou. Po prestávke sa zakrvavená vrátila do triedy Podrezala spolužiačku, lebo ju na nete nazvala tučnou. Po prestávke sa zakrvavená vrátila do triedy 6. decembra 2018, 13:20

Stewarta zabili nemilosrdným spôsobom. Najskôr ho rezali, neskôr bodali kovovými tyčami. Muž bol napokon udusený plastovým vreckom. Informácie o tom, ako sa vražda odohrala, dlho zostávali záhadou, polícia bola skúpa na informácie. Po čase začali hlavní protagonisti rozprávať.

Pri vypočutí sa dievča k vražde priznalo. „Môj priateľ Toby mi povedal, aby som ho bodla. Spravila som to, ani to neprešlo cez neho pre boha,“ povedala Morgan policajtom s tým, že bola strašne naivná.

Rodina dievča opisovala ako slušné dievča, označili ju ako takú „tichú myšku“. Domnievali sa, že na ňu negatívne vplýval predovšetkým jej priateľ Toby. Ten rodičom tvrdil, že má len 17 rokov. Ak by vedeli, že je oveľa starší, údajne by zakročili. „Každú noc, keď idem spať, modlím sa, aby to bola len nočná mora,“ povedal brat zavraždeného Mike Stewart. 

Toby tínedžerku zradil, aby si zachránil krk

Advokát mladej vrahyne dievča obhajoval tým, že bola pod vplyvom svojho výrazne staršieho priateľa, preto konala tak submisívne. Porota sa nenechala „obmäkčiť“ a Morgan odsúdila za vraždu prvého stupňa, avšak pre jej nízky vek nemohla dostať trest smrti.

Odporúčané
Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku Len 12-ročné dievča vyvraždilo rodinu, zakázali jej totiž chodiť s 23-ročným priateľom. Keď ich zatkli, požiadal ju o ruku 30. marca 2019, 12:35

Toby Lowry to mal o čosi zložitejšie. Keďže bol už dospelý, hrozil mu trest smrti. Preto sa rozhodol, že svoju „milovanú“ zradí. Vypovedal proti dievčaťu a všetku vinu sa rozhodol hodiť na ňu. Napokon dostal trest 50 rokov

V roku 2016 sa dievča opäť postavilo pred súd na opätovné vypočutie. „Ľutujem každé z mojich rozhodnutí, ktoré som spravila tú noc. Dúfam, že mi raz bude odpustené,“ povedala. Súd sa opäť nenechal „obmäkčiť“, dievča si naďalej odpykáva doživotný trest. 

V dokumente z roku 2018 s názvom Children Who Kill sa vtedy 24-ročná Morgan novinárke s úsmevom priznala, že ak už nebude šanca, že sa dostane z väzenia, zabije sa. Na otázku, čo by povedala svojej 15-ročnej ja, povedala: „Priala by som si, aby som nebola tak naivná a dôverčivá. Aby som viac počúvala. Mala som chlapca a pre dievča ako ja to bol splnený sen. Myslela som si, že to je jediný človek na svete, s ktorým budem,“ odpovedala. „Stalo sa však z neho monštrum, ktoré mi zobralo život.“

Domov
Zdieľať
Diskusia