Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 16:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dúhový pochod za práva homosexuálov sa bude konať v metropole východu už siedmykrát

ZAUJÍMAVOSTI KOŠICE LGBT+
Uložiť Uložené

PRIDE Košice sa bude konať 24. augusta a očakáva sa rekordná účasť. Chýbať nebudú prednášky, diskusie a hudobný program.

Dúhový pochod za práva homosexuálov zaznamenal v aktuálnom roku v hlavnom meste rekordnú účasť. Slobodu a toleranciu prišlo podporiť viac ako 10-tisíc návštevníkov. Už po siedmykrát sa bude obdobná udalosť s názvom PRIDE Košice konať aj v metropole východu 24. augusta.

Odporúčané
Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu 20. júla 2019, 22:36

Program sa opäť odohráva v priestoroch Tabačky Kulturfabrik na Gorkého 2, je zadarmo a organizátori sa snažia v prvom rade o to, aby bol rozmanitý a na svoje si prišiel naozaj každý.

Zároveň sa dbá na to, aby okrem samotného pochodu mala udalosť pre návštevníkov aj obohacujúci charakter. Samozrejmosťou je tiež kultúrny hudobný program, workshopy, diskusie a prednášky. 

Odporúčané
Vallo o Dúhovom Pride: Chcem sa zastať tých, ktorí sa cítia oprávnene ohrození Vallo o Dúhovom Pride: Chcem sa zastať tých, ktorí sa cítia oprávnene ohrození 16. júla 2019, 18:26

„PRIDE Košice je pre nás dôležitý aj kvôli posilňovaniu komunity LGBT+ ľudí v Košiciach a okolí. Tento rok sme opäť realizovali veľmi úspešný dobrovoľnícky program. Vďaka nemu sme od polovice mája preškolili a pripravili na dobrovoľníctvo 23 prevažne mladých ľudí nielen z Košíc. Vzdelávanie a zmysluplná činnosť sú dôležité pri posilňovaní identity a prevencii negatívnych psychologických dopadov homo, bi a transfóbie,” hovorí Zara Kromková, vedúca dobrovoľníckeho programu a komunitná poradkyňa.

Dúhový pochod za práva homosexuálov sa bude konať v metropole východu už siedmykrát
Domov
Zdieľať
Diskusia