Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2019, 10:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Núdzové pristátie ruského lietadla skončilo nárazom a požiarom. Zahynuli členovia posádky

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené

Zábery zvnútra stroja sa onedlho objavili na internete.

Menšie dopravné lietadlo Antonov An-24 skončilo po núdzovom pristátí v plameňoch. Stroj vzlietol a okamžite mu mal zlyhať jeden z motorov, a tak sa piloti rozhodli núdzovo pristáť v Nižneangarsku.

Let mal pôvodne smerovať do metropoly Ulan Ude, čo malo trvať takmer 7 hodín, avšak technický problém nasmeroval lietadlo späť na letisko, kde pristávací manéver neprebehol korektne.

Lietadlo sa zošmyklo z dráhy o viac ako 100 metrov a skončilo v neďalekej budove. Okamžite po náraze začal stroj horieť. Náraz a požiar podľa dostupných správ z Ruska usmrtil pilota a mechanika, sedem cestujúcich bolo prevezených do nemocnice a 43 sa podarilo evakuovať bez väčších zranení.

Zdroje z letiska vyhlásili, že pilot a mechanik sa obetovali kvôli záchrane ostatných pasažierov a z paluby horiaceho lietadla odchádzali medzi poslednými, čo ich pripravilo o život. Let prevádzkovala spoločnosť Angara Airlines, ktorá prevažne lieta vo východnej Sibíri a len jedna z jej liniek smeruje do Číny.

Domov
Zdieľať
Diskusia