Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2019, 18:28
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Detective Pikachu je podľa prvých reakcií zábavným a rozkošným filmom, ktorý si zamilujú aj neznalci Pokémonov

Detective Pikachu je podľa prvých reakcií zábavným a rozkošným filmom, ktorý si zamilujú aj neznalci Pokémonov
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Obsadenie Ryana Reynoldsa bolo vraj trefou do čierneho!

Voči snímke Pokémon: Detective Pikachu sme síce boli spočiatku skeptickí, no od zverejnenia prvých záberov, ktoré nás aj vďaka hlasu Ryana Reynoldsa navnadili na poriadne bláznivé dobrodružstvo v spoločnom svete Pokémonov a ľudí, sme sa na tento projekt začali tešiť stále viac a viac. A nič sa na tom nezmenilo ani dva týždne pred očakávanou premiérou.

Navyše, niekoľko kritikov a novinárov malo nedávno možnosť vidieť snímku o čosi skôr než všetci ostatní, a tak bolo iba otázkou času, než sa na ich sociálnych sieťach objavia aj prvé dojmy. No a tie teraz skutočne dorazili. Čo teda na film vlastne hovoria?

Paul Shirey z portálu Joblo snímku označil za zábavnú, hlúpučkú aj srdečnú, pričom nezabudol dodať, že je prešpikovaná všemožnými Pokémonmi, čo by podľa neho mohlo naštartovať celú sériu projektov z tohto univerza. Podľa jeho slov si príbeh Detektíva Pikachu užijú ako fanúšikovia Pokémonov, tak aj neznalci. Pochválil však aj CGI, ktoré je vraj zvládnuté veľmi dobre. Počítačom vytvorené tvory zasadené do hraného sveta pritom považuje za skvelý nápad.

Vyzdvihol tiež výkon Ryana Reynoldsa, vďaka ktorému by sme sa mali dočkať mnohých vtipných momentov. Ako Pikachu je údajne nesmierne rozkošný a jeho obsadenie bolo trefou do čierneho. Žltého Pokémona s hlasom Deadpoola si okamžite obľúbila aj Terri Schwartz, ktorá vyzdvihla tiež prácu tvorcov. Tí si podľa jej slov dali na vybudovaní sveta Pokémonov poriadne záležať, čo je naozaj vidieť aj na všetkých tých potvorkách na plátne. Už len kvôli nim stojí za to zájsť do kina.

A ak patríš k fanúšikom Pokémonov, je to pre teba absolútna povinnosť. Dan Casey snímku označil za čistú radosť od začiatku až do konca. Aj on vo svojich dojmoch tvrdí, že ide o srdečnú a pôvabnú záležitosť so skvelým zmyslom pre budovanie sveta. Na priaznivcov Pokémonov dokonca čaká viacero pomrknutí. Megan Peters si tiež myslí, že táto snímka je len začiatkom. Ľudia si ju vraj úplne zamilujú a poriadne sa zabavia.

Marah Eakin v podstate zhrnula takmer všetko to, čo bolo povedané vyššie, no dodala, že Detective Pikachu je jednoducho milou zábavou pre celú rodinu. Väčšina kritikov sa tak zhoduje na tom, že svet Pokémonov pôsobí skutočne reálne a okrem závanu nostalgie ponúka aj nemalú porciu zábavy či akcie. Po hereckej stránke by mali najviac bodovať Ryan Reynolds spoločne s Justiceom Smithom.

Čo sa samotného príbehu týka, ten nás zavedie do modernej metropoly Ryme City a mal by začať zmiznutím detektíva Harryho Goodmana. Jeho syn Tim (Smith) sa však počas pátrania po ňom spojí s otcovým bývalým parťákom Pikachuom (Reynolds), ktorý mu ponúkne svoju pomoc. No ako sa snažia rozpliesť záhadu okolo Harryho, odhalia šokujúce sprisahanie, ohrozujúce nielen existenciu ľudí, ale aj Pokémonov.

Za réžiou stojí Rob Letterman (Shark Tale, Goosebumps), ktorý sa spoločne s Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) postaral aj o scenár. Okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Kathryn NewtonKen WatanabeSuki WaterhouseRita Ora či Bill Nighy a jeho premiéra je u nás naplánovaná na 9. mája (květen) 2019. Pre viac informácií klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia