Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2019, 12:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Univerzitný profesor učil svojich študentov, ako vyrobiť extázu. Chcel im len zlepšiť znalosti z farmakológie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Japonsku musia riešiť prípad príliš odvážneho profesora.

Ak chcú profesori v Japonsku so svojimi študentmi na hodinách chémie či farmakológie vyrábať zakázané látky ako drogy, musia na to mať špeciálne povolenie od úradov.

Jeden z nich, 61-ročný Tatsunori Iwamura, si takéto povolenie zabudol predĺžiť a napriek tomu sa na hodinách pustil do výroby extázy, teda látky MDMA, a študentov nechal vyrobiť aj menej populárnu drogu 5F-QUPIC, upozornila agentúra Kyodo.


Samozrejme, výroba drog nebola zameraná na budúcu distribúciu a predaj, ale čisto na akademické skúmanie, lenže nariadenia hovoria jasnou rečou. Keď na základe anonymného upozornenia prišli na univerzitu Matsuyama University v prefektúr Ehime, pomocou vyšetrovania prišli na to, že na hodine malo extázu vyrábať 11 študentov.

Napriek tomu, že proces výroby bol zameraný na výskum, do hry už vstúpil miestny prokurátor, a tak môže zábudlivosť profesora viesť k zbytočným právnym ťahaniciam všetkých zainteresovaných. Univerzita sa medzitým študentom aj ich rodičom ospravedlnila a prisľúbila vnútorné disciplinárne potrestanie pre profesora, čo ho však po skončení policajného vyšetrovania bude zrejme trápiť najmenej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia