Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
5. apríla 2019, 18:54
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Peter je prvý Slovák, ktorý dostal Michelinskú hviezdu

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Talentovaný kuchár zo Slovenska šéfuje reštaurácii vo Viedni, ktorá získala Michelinskú hviezdu. Dočkáme sa podobného ocenenia aj tu?

Doposiaľ žiadna slovenská reštaurácia nezískala Michelinskú hviezdu, a tak to bohužiaľ ostáva i naďalej. Avšak, máme množstvo šikovných slovenských kuchárov, ktorý šéfujú reštauráciám aj v zahraničí. Peter Duranský je prvým Slovákom, pod ktorého vedením dostala rakúska reštaurácia Das Loft Michelinskú hviezdičku. O Petrovi sme písali už dávnejšie a krátko sme ho vyspovedali aj pri tejto príležitosti. 

Na otázku, aký je to pocit odpovedal: „Pocit je to veľmi silný. Získať Michelinskú hviezdu je neopísateľné pre každého jedného kuchára. Ja som nesmierne šťastný, že sa mi to podarilo a veľká vďaka patrí celému môjmu tímu. Všetci sme sa zomkli a tvrdo pracovali. Nasadenie bolo vysoké, a aj preto si tento úspech vážim ešte viac a mám k nemu veľký rešpekt.”

Tiež sme boli zvedaví, čo odpovie na otázku, či si myslí, že sa aj na Slovensku dočkáme podobného ocenenia, a prečo bedekri, ktorí hodnotia reštaurácie nezavítajú aj k nám. 

„Dúfam, že raz sa toho dočkáme. I keď u nás je stále ten problém, že z hľadiska turizmu nie sme až taká zaujímavá krajina a preto aj bedekri, ktorí reštaurácie hodnotia, k nám nechodia. To je ale veľká škoda! Je potrebné zobrať si príklad z okolitých krajín, ktorým sa nemôžeme rovnať veľkosťou hlavných miest, avšak myslím, že aj vláda by mala gastroturizmus u nás propagovať viac a podporovať rozvoj krajiny, podobne ako napríklad v susednom Maďarsku. Maďari dosiahli veľký úspech aj v prestížnej súťaži Bocuse d'Or. Dnes má Budapešť jednu dvojhviezdičkovú reštauráciu, päť jednohviezdičkových a tri reštaurácie s odporúčaním veľmi dobrej kvality za prijateľnú cenu.”

Domov
Zdieľať
Diskusia