Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2019 o 17:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žiaci našli nahú fotku svojej učiteľky, škola ju za to vyhodila. Ona teraz žiada milióny dolárov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Učiteľka hovorí, že ju škola diskriminuje.

Učiteľka matematiky z mesta Bellport v americkom štáte New York žiada od svojej školy trojmiliónové odškodné. Lauren Miranda chodila pred pár rokmi s kolegom učiteľom na Bellport Middle School, ktorému v tom čase poslala nahú fotku. Mala na nej odhalené poprsie, pričom v jednej ruke držala mejkap a v druhej zase telefón.

Fotografia nebola nikdy zavesená na internet, ale záhadným spôsobom sa dostala do rúk študentov školy, kde Lauren učila, a riaditeľ hneď zasiahol. Na niekoľko mesiacov jej pozastavil činnosť, nechal ju sedieť doma a komisia napokon spoločne rozhodla, že Lauren bude musieť zo školy odísť.

Ona však nerozumie, prečo by ju mal niekto vyhadzovať za nahú fotku, ktorú ona nijakým spôsobom nešírila. Vo fotke nevidí problém, sama hovorí, že sú na nej len jej prsia, jej dekolt a jej telo. Namiesto diskriminácie by podľa nej malo byť ženské telo oslavované. Nikdy vraj nevidela učiteľa, ktorého by zo školy vyhadzovali kvôli odhalenej hrudi.

Riaditeľ však mal na situáciu rozdielny pohľad. Mal jej povedať, že ju už žiaci nebudú rešpektovať ako svoj vzor, a tak v škole nemá miesto. Lauren preto prichystala žalobu a od školy žiada buď to, aby mohla pokračovať v učení, alebo odškodné vo výške 3 milióny dolárov za diskrimináciu. Argumentuje aj výbornými hodnotiacimi správami, ktoré získavala počas svojej kariéry na škole.

Domov
Zdieľať
Diskusia