Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 14:43
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Sedemnásťročná senzácia Billie Eilish vydáva multižánrový debutový album plný znepokojivých momentov

Sedemnásťročná senzácia Billie Eilish vydáva multižánrový debutový album plný znepokojivých momentov
Zdroj: Interscope Records
HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Idol dnešných mladých dievčat vydáva štúdiový debut nasiaknutý poctivými baladami.

Svetová hviezda popovej hudby, ktorou mladá speváčka Billie Eilish nepochyne je, ohlásila prípravy svojho debutového štúdiového albumu ešte začiatkom minulého roka. Iba sedemnásťročná kráska s charakteristickým zvukom a štýlom ho doručila na čas, bez žiadnych komplikácii, dnes – 29. 3. 2019.

Nesie názov When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a je nasiaknutý do určitej miery až znepokojujúcimi baladami o záležitostiach, ktoré mladé dievča v jej veku zvyčajne trápia. Úzkosti, spánkové paralýzy, lucidné sny, nešťastná láska, vymyslené scenérie... Billie Eilish sa drží svojej zaužívanej formuly, čo je v jej prípade úplne pochopiteľné.

Odporúčané
Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? 15. marca 2019, 14:27

Na albume sa vo vyváženej miere striedajú elektronické inštrumentály, ale aj prvky gotického rocku. Hlboké otriasajúce basy a anjelský hlas, často ponechaný len v šepote, spôsobia zimomriavky nielen dlhoročným fanúšikom. Za zmienku určite stojí aj značná prítomnosť vocoderu, prístroja na syntézu zvuku a reči, ktorý jej hlas upravuje do ešte atmosférickejšej podoby.

Album sprevádzali štyri single – You Should See Me in a Crown s videoklipom od jedného z najpopulárnejších umelcov súčasnosti Takashiho Murakamiho, When the Party's OverBury a Friend a Wish You Were Gay, ktoré dokonalým spôsobom vystihujú náladu celého albumu a navnadili naň priam perfektne.

Album bude sprevádzať taktiež svetová tour so zástavkou v Prahe. Tá je však bohužiaľ beznádejne vypredaná, Billie Eilish odmietla väčšie priestory, unikátnu show si užijú iba vyvolení.

Domov
Zdieľať
Diskusia