Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2019, 10:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nový vírus núti ľudí, aby začali odoberať PewDiePie, inak im zmaže všetky dáta z počítača

TECH
Uložiť Uložené

Youtuber nedávno prehral súboj o najviac odberateľov.

Napriek dlhým mesiacom tvrdého boja sa pred pár dňami musel PewDiePie skloniť pred indickým kanálom T-Series. Švédsky tvorca za posledné mesiace zmobilizoval fanúšikov po celom svete, keď sa prvýkrát začali objavovať správy o súboji, ktorému bude musieť na vrchole YouTube čeliť.

Rekordne rýchlo získaval desiatky miliónov odberateľov, ale napokon to nestačilo. T-Series so svojím komerčným korporátnym spôsobom fungovania youtubera preskočilo. Mohutná fanúšikovská kampaň Subscribe to PewDiePie však očividne pokračuje.

Odporúčané
PewDiePie už nemá najviac odberateľov na YouTube PewDiePie už nemá najviac odberateľov na YouTube 21. marca 2019, 14:09

V čase písania tohto článku bol rozdiel medzi PewDiePie a T-Series len 3-tisíc odberateľov. Oba kanály majú viac ako 91 miliónov fanúšikov a jeden z nich si nedávno povedal, že svojmu obľúbenému tvorcovi pomôže radikálnym spôsobom. Vymyslel nový vírus typu ransomware, nazval ho Pewcrypt a stanovil jasnú podmienku.

Ak sa ti vírus dostane do počítača, uzamkne ti celý harddisk. Stratíš tak prístup ku všetkým svojim dátam, pričom odomknúť ho môžeš jednoduchým spôsobom. Vírus nechce žiadne peniaze, len to, aby si navštívil kanál PewDiePie a klikol odoberať. Keď sa pridáš do armády fanúšikov švédskeho youtubera, tvoje dáta sa opäť uvoľnia. 

Prvotným cieľom však bolo, že tvoje dáta zostanú zamknuté až do chvíle, kým PewDiePie neprekoná hranicu 100 miliónov odberateľov, na čo by si museli ľudia postihnutí vírusom chvíľu počkať. Získať 9 miliónov nových fanúšikov na YouTube zvyčajne netrvá pár hodín.


Domov
Zdieľať
Diskusia