Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. marca 2019, 20:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dve pilotky v kokpite lietadla inšpirovali státisíce ľudí. Mama s dcérou sa do letectva zamilovali už pred rokmi

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Na Twitter zavesil fotku usmiatych pilotiek nadšenec letectva.

Milovníkovi lietadiel, lietania a čelnému predstaviteľovi vzdelávacej inštitúcie Embry-Riddle Worldwide Campus zameranej práve na letectvo Johnovi Watretovi sa pred pár dňami posťaštilo nastúpiť na palubu stroja, ktorý pilotovali dve pilotky.

Žien sa do letectva dostáva čoraz viac, ale zastihnúť kokpit bez muža je stále celkom vzácne. Watret bol preto zvedavý, či je pravda, čo započul na palube. Nastupoval v Los Angeles a smeroval na letisko v Atlante, pričom medzitým zvedavé dieťa vykríklo, že v kokpite sedia dve ženy, mama a dcéra.


Watret sa preto šiel pozrieť sám a v kokpite našiel dvojicu Wendy a Kelly Rexon. Mama Wendy bola kapitánkou letu, zatiaľ čo jej dcéra sa ujala funkcie druhej pilotky. Obidve mu ochotne zapózovali, pričom fotku zavesil na Twitter a v priebehu niekoľkých hodín získal desiatky tisíc reakcií.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Keď sa ho potom pýtali, prečo vlastne pilotky fotil, skonštatoval, že pracuje vo vzdelávacej inštitúcii, ktorá intenzívne podporuje rovnosť príležitostí a víta ženy vstupujúce do letectva. Mnohí ľudia boli pilotkami inšpirovaní a želali si, aby takýchto fotiek mohlo vznikať ešte viac, čo podčiarkli v komentároch pod pôvodným príspevkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia