Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2019, 19:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šéfovať lesom v Tatrách bude developer. Vybudoval Tatralandiu a chcel v našich horách nové lyžiarske stredisko

ZAUJÍMAVOSTI VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Verejnosť nerozumie, ako je možné, že sa na takýto post dostal developer.

Naša príroda je ohrozená. Nielen vo všeobecnom globálnom merítku, keď na nás začínajú číhať nástrahy klimatických zmien a globálneho otepľovania, ale aj v našej krajine. Už aj Európska komisia nás musela upozorniť, aby sme si nedrancovali vlastné lesy, čo samo o sebe znie katastrofálne.

Avšak, Podtatranské noviny najnovšie zistili, že novým šéfom Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) by sa mal stať muž, ktorý je developerom a chcel v našich horách vybudovať aj nové lyžiarske stredisko.

Na prelome januára a februára tohto roku bolo vypísané výberového konanie, z ktorého napokon víťazne vyšiel Rastislav Hutta. Nový riaditeľ štátnych lesov tohto národného parku však za sebou nemá bohaté skúsenosti s aktivizmom či bojom za životné prostredie.

V minulosti stál za vznikom akvaparku Tatralandia, ktorý neskôr odkúpila spoločnosť Tatry Mountain Resorts. Spoločnosť TMR bola kedysi súčasťou skupiny J&T a napokon z nej bola odčlenená.

Hutta plánoval v Demänovskej doline vybudovať lyžiarske stredisko Skilandia. Vďaka 13 kilometrom tratí a 12 zjazdovkám chcel podľa pôvodného plánu prepojiť svoje nové stredisko so strediskom v Jasnej, čím chcel úroveň lyžovania v našej prírode priblížiť k zážitkom z Álp. Ľudia však nerozumejú, prečo ministerstvo umožnilo Huttovi vyhrať aj s prihliadnutím na súčasnú situáciu a na jeho osobnú podnikateľskú minulosť.

Odporúčané
Martin navrhol dizajnovú chatu v Tatrách. Na pomery Slovákov je trochu drahšia, bál som sa, čo na to ľudia povedia Martin navrhol dizajnovú chatu v Tatrách. Na pomery Slovákov je trochu drahšia, bál som sa, čo na to ľudia povedia 11. februára 2024, 9:30

Podtatranské noviny informovali, že výberového konania sa mali zúčastniť len dvaja uchádzači, pričom jeden z nich ani neprišiel, a tak bol Hutta napokon jediným kandidátom.

Keďže po formálnej stránke spĺňal všetky podmienky, výberové konanie vyhral a do novej funkcie by mal byť vymenovanú už 15. marca. Po zverejnení týchto informácií sa však na ministerstvo valí vlna kritiky, a tak uvidíme, ako celá situácia dopadne.

Takouto fotkou sa chválil Hutta na facebookovom profile, ktorý však bol medzitým zrušený

Domov
Zdieľať
Diskusia