Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Utláčanie žien na pracovisku nie je žiadnym hrdinstvom. Úsmevná pixarovka podporuje rovnosť pohlaví

Utláčanie žien na pracovisku nie je žiadnym hrdinstvom. Úsmevná pixarovka podporuje rovnosť pohlaví
Zdroj: Pixar
FILMY A SERIÁLY PIXAR ANIMÁKY
Uložiť Uložené

Autorka kraťasu čerpala z vlastných životných skúseností.

Štúdio Pixar v rámci svojho programu SparkShorts do dnešného dňa publikovalo niekoľko krátkometrážnych filmov. Z nich sme ti nedávno predstavili naozaj citlivo podaný kraťas s názvom Kitbull, kde si mohol sledovať život túlavého mačiatka a týraného pitbulla.

V príbehu Purl ako hlavná hrdinka vystupuje rovnomenná postava predstavujúca klbko nite. Purl je veselá svojská žena, ktorá v mužskom kolektíve rovnako zmýšľajúcich „kancelárskych krýs“ jednoducho nedokáže zapadnúť. Kolegovia ňou navyše od prvého dňa opovrhujú, a preto sa nová zamestnankyňa pokúsi prispôsobiť tým, že sa od základov zmení.

Krátkometrážny animák Purl od Kristen Lester je založený na skutočnom príbehu zo života. „V mojej prvej práci som bola prakticky jedinou ženou v miestnosti, a tak som sa kvôli tomu, aby som mohla robiť prácu, ktorú milujem, stala tak trochu jedným z mužov.

Potom som prešla do spoločnosti Pixar a začalo som prvýkrát pracovať v tímoch so ženami. To ma v skutočnosti prinútilo uvedomiť si, koľko ženskosti som musela zakopať a ponechať bokom,“ povedala o svojich skúsenostiach autorka. 

Odporúčané
10 najlepších animákov od štúdia Pixar 10 najlepších animákov od štúdia Pixar 23. marca 2022, 9:30

Keď Kristen so svojou víziou prišla za producentkou Gillian Libbert-Duncan, bola z nej doslovne nadšená, pretože tou istou skúsenosťou si podľa vlastných slov mala prejsť aj ona.

Domov
Zdieľať
Diskusia