Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2019, 12:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Samuel L. Jackson alias Shaft nemá problém zmlátiť ženu. Je totiž zástancom rovnosti pohlaví

Samuel L. Jackson alias Shaft nemá problém zmlátiť ženu. Je totiž zástancom rovnosti pohlaví
Zdroj: Warner Bros. Pictures, Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

3 generácie Shaftov sa púšťajú do boja.

Akčná snímka Shaft z roku 2000 divákom predstavila Samuela L. Jacksona v role drsného detektíva, ktorý sa pustil do vyšetrovania týkajúceho sa zbohatlíckej rodiny. 

Približne 30 rokov pred týmto filmom vyšiel ale prvý Shaft (1971), na ktorého nadviazali dve časti – Shaft's Big Score! (1972) a Shaft in Africa (1973). Hlavnú postavu v prvej trilógii stvárnil Richard Roundtree.

V Shaftovi z roku 2019 privítame tretie pokolenie. John Shaft III (Jessie Usher) je agentom FBI špecializujúcim sa na kyberzločiny. Po smrti svojho najlepšieho priateľa sa obráti na pomoc k svojmu otcovi, Johnovi Shaftovi II alias Samuelovi L. Jacksonovi. 

Do tímu sa ale neskôr pridáva aj Richard Roundtree, čím sa z tejto akčnej novinky stáva trojgeneračné zápasenie so zločinom.

Ako už zaznelo v traileri, John Shaft je jednoducho bad motherf*cker, čo dokazuje aj svojím prístupom k ženám. Spojenie trojice Shaftov nevyzerá vôbec zle a pokiaľ sa scenáristka Kenya Barris dokázala vyhnúť zbytočným klišé, môžeme sa tešiť na poriadku dávku akčnej zábavy.

Z minulých scenáristických skúseností Barris bohužiaľ nutno spomenúť viac-menej priemerné komédie Girls Trip (2017) a Barbershop: The Next Cut (2016), čím do nás veru príliš veľa dôvery nevliala. Samotná upútavka ale najmä vďaka skvelému Jacksonovi vcelku pobavila, a tak predbežne dúfame v podarenú jednorázovú zábavku.

Nového Shafta režíroval Tim Story (Fantastic Four, Taxi) a vo filme sa okrem hlavnej trojky predstavia Alexandra Shipp, Avan Jogia či Regina Hall. Zahraničná premiéra je plánovaná na 14. jún (červen) 2019. Dátum českej a slovenskej premiéry nebol zatiaľ určený.

Domov
Zdieľať
Diskusia